• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablkový koláč se sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový koláč se sněhem

autor: dl
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g cukr krystal
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g tuk
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 800
      g jablka
    • 100
      g vanilkový pudink
    • skořice
  • Sníh
    • 4
      ks bílek
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme hladkou mouku, krystalový cukr, vejce, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, s uvařeným pudinkem a skořicí.
2
Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, směs jablek a pečeme asi 15-20 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a šleháme. Sníh dáme na koláč a dopečeme asi 5 minut. Moučník je jemný a dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Roštěnky pod sněhem

Roštěnky pod sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Semay | 5. 4. 2019 21:49

    po menší úpravě (puding přímo do jablek, pouze jeden sáček a do těsta jsem přidala ještě jedno vajíčko, trochu víc mléka a kypřící prášek) ale byl pouze na půl plechu a sníh z 10 bílků docela dobrý

  • sarkyk | 1. 4. 2018 08:44

    Pro me nesrozumitelne napsany recept. Ten puding. V surovinach chybi zrejme napsat i mleko, ve kterem se uvari ne? Dost podstatna vec. Takze kolik mleka? A uvarit tedy puding do husta a smichat s nastrouhanymi jablky? Ok, tak proc na fotografii je videt jen posyp z jablek? Zadna pudingova hmota. Takze autorka receptu a fotografii tedy na testo nalila puding a na ten puding dala hrube nastrouhana jablka? Nemam rada nepresnosti a veci, ktere neodpovidaji popisu v receptu. Bud tak nebo tak. Pak jsou zmatky akorat a lidi se musi furt doptavat.

  • sutter | 8. 6. 2014 15:24

    Tak podle tohotu receptu je těsto na jednohubku a ze 4 vyšlehaných bílků potřu maximalně čtvrtku formy :'( :'( :'(

  • Jana | 16. 8. 2013 17:41

    Podle mně je chyba v receptu, taky bych dala jen jeden. Vypadá dobře a asi ho zkusím.

  • emandgemandg | 16. 8. 2013 17:34

    recept je super :) jen jsem misto 100g vanilkoveho pudingu dal normalně 37g (jeden pytlík)

  • lenočka | 21. 3. 2013 13:32

    užasny kolač jen sem ten puding dala na testo a pak as jablička a byvorny <:-) zmiznul za dva dny 8-)

  • S. | 24. 11. 2012 15:15

    Vyzkoušeli jsme tento recept a naprostá katastrofa. Postupovali jsme přesně podle návodu a krom toho, že těsta bylo relativně málo, bylo neskutečně tuhé a trhalo se...Říkám si, kde jsme udělali chybu, když jsme dodržovali všechny pokyny v receptu :-\

  • zdenka | 26. 9. 2012 09:51

    je výborný,plech snědli za jeden den ,ale je ještě lepší druhý den,pokud zbyde ;-)

  • helabuena
    helabuena | 1. 9. 2012 15:33

    Luxusní koláč,dávám 1. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 13:50

    Výborná záležitost!Říkáme mu ,,perličkový,,.Druhý den se totiž na sněhu udělají zlatavé perličky z toho jak sníh nad jablíčky zvlhne :-).Třetího dne se už nedožije :-)...

  • Stefania Michalic | 8. 2. 2008 23:41

    Odkaz pre Alenu K:aj ja som sa vyhybala receptom kde nebola hladka muka koli tomu ze zijem v zahranici,az som zistila,ze takmer vsetko sa da bez problemov upiect aj z hladkej.Skuste to,budete milo prekvapena!

  • Alena Konopcikova | 29. 11. 2007 01:19

    Hledam recepty s hladkou moukou, polohruba je tu u protinozcu malokdy k dostani, vcera jsem pekla pro navstevu, bylo me receno abych si otevrela cukrarnu!Vynikajici kolac!

  • danka lehocka | 27. 11. 2007 10:35

    V recepte sa tak píše ale ja som robila zo zlateého klasu (40 g),z dvoch balíčkov a tak aby bol stredne hustý.kto má rád viacej pudingové pridá ešte pol balíčka pudingu.Na dva pudingy ide 1 1/2 l mlieka ,ale ja to dávam pol mlieka a pol vody.neni tam citiť rozdiel.

  • Věra | 24. 11. 2007 08:55

    Paní Danka, píšete 100 g vanil. pudingu a to je na jaké množství mléka ? Neni mi to jasné, protože jeden puding má 37 g.

  • Jarka L. | 23. 11. 2007 21:41

    Markétko, a v tom je to kouzlo, že si zde můžete vybrat co hrdlo ráčí.Jen pořádně prostudovat jednotlivé recepty - mimochodem jsou ze všech koutů republiky - a kuchtit na co právě máte chuť.Tisíckrát totéž a přece to není totéž. Jde asi o jablka, že? Souhlasím s paní Di.

  • Di | 23. 11. 2007 17:01

    Tentokrát se musím vkladatelky zastat. Hraběnčiny řez, štrůdl apod.y jsou něco trochu jiného, rozhodně se náplň nemíchá s pudinkem a navrch se na sníh strouhá 1/3 těsta. Jablečný koláč s ořechy má zase jablka v těstě a žádný sníh. Nevzpomínám si, že bych tu podobný recept již četla. Možná tu je, ale rozhodně ne pod uvedenými názvy.

  • Marketa | 23. 11. 2007 16:02

    Tenhle kolac je tady uz asi tak 5x, jako hrabencin kolac, hrabencin strudl, jablkovy kolac s orechy... tisickrat totez.

  • danka lehocka | 22. 11. 2007 17:59

    môže sa aj vo vode ale lepší je predsa len v mlieku.Niekedy dávam pol na pol.

  • danka lehocka | 22. 11. 2007 17:57

    ten puding si uvaríme zvlášť a potom primiešame k jablkám.

  • Anonym | 22. 11. 2007 15:26

    Mám dotaz-ten pudink se vaří v mléce nebo ve vode??nebo se tam nasype jen prášek??

  • Jana | 22. 11. 2007 10:53

    Znám pod názvem Bleskový koláč. Je to výborná pochoutka. Doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mléko Moučkový cukr Skořice Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

76
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
62
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
59
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
54
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
52
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč s kakaovým krémem
Jablkový koláč s kakaovým krémem
Jablkový koláč s ořechovým těstem
Jablkový koláč s ořechovým těstem
Jablkový koláč s pudinkem
Jablkový koláč s pudinkem
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se zakysanou smetanou
Jablkový koláč se zakysanou smetanou
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve skleničce
  • Recepty.cz
  • Jablkový koláč se sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact