Do mísy dáme hladkou mouku, krystalový cukr, vejce, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, s uvařeným pudinkem a skořicí.
2
Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, směs jablek a pečeme asi 15-20 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a šleháme. Sníh dáme na koláč a dopečeme asi 5 minut. Moučník je jemný a dobrý.
po menší úpravě (puding přímo do jablek, pouze jeden sáček a do těsta jsem přidala ještě jedno vajíčko, trochu víc mléka a kypřící prášek) ale byl pouze na půl plechu a sníh z 10 bílků docela dobrý
Pro me nesrozumitelne napsany recept. Ten puding. V surovinach chybi zrejme napsat i mleko, ve kterem se uvari ne? Dost podstatna vec. Takze kolik mleka? A uvarit tedy puding do husta a smichat s nastrouhanymi jablky? Ok, tak proc na fotografii je videt jen posyp z jablek? Zadna pudingova hmota. Takze autorka receptu a fotografii tedy na testo nalila puding a na ten puding dala hrube nastrouhana jablka? Nemam rada nepresnosti a veci, ktere neodpovidaji popisu v receptu. Bud tak nebo tak. Pak jsou zmatky akorat a lidi se musi furt doptavat.
sutter
|8. 6. 2014 15:24
Tak podle tohotu receptu je těsto na jednohubku a ze 4 vyšlehaných bílků potřu maximalně čtvrtku formy
Jana
|16. 8. 2013 17:41
Podle mně je chyba v receptu, taky bych dala jen jeden. Vypadá dobře a asi ho zkusím.
recept je super jen jsem misto 100g vanilkoveho pudingu dal normalně 37g (jeden pytlík)
lenočka
|21. 3. 2013 13:32
užasny kolač jen sem ten puding dala na testo a pak as jablička a byvorny <:-) zmiznul za dva dny 8-)
S.
|24. 11. 2012 15:15
Vyzkoušeli jsme tento recept a naprostá katastrofa. Postupovali jsme přesně podle návodu a krom toho, že těsta bylo relativně málo, bylo neskutečně tuhé a trhalo se...Říkám si, kde jsme udělali chybu, když jsme dodržovali všechny pokyny v receptu :-\
zdenka
|26. 9. 2012 09:51
je výborný,plech snědli za jeden den ,ale je ještě lepší druhý den,pokud zbyde ;-)
Výborná záležitost!Říkáme mu ,,perličkový,,.Druhý den se totiž na sněhu udělají zlatavé perličky z toho jak sníh nad jablíčky zvlhne :-).Třetího dne se už nedožije :-)...
Stefania Michalic
|8. 2. 2008 23:41
Odkaz pre Alenu K:aj ja som sa vyhybala receptom kde nebola hladka muka koli tomu ze zijem v zahranici,az som zistila,ze takmer vsetko sa da bez problemov upiect aj z hladkej.Skuste to,budete milo prekvapena!
Alena Konopcikova
|29. 11. 2007 01:19
Hledam recepty s hladkou moukou, polohruba je tu u protinozcu malokdy k dostani, vcera jsem pekla pro navstevu, bylo me receno abych si otevrela cukrarnu!Vynikajici kolac!
danka lehocka
|27. 11. 2007 10:35
V recepte sa tak píše ale ja som robila zo zlateého klasu (40 g),z dvoch balíčkov a tak aby bol stredne hustý.kto má rád viacej pudingové pridá ešte pol balíčka pudingu.Na dva pudingy ide 1 1/2 l mlieka ,ale ja to dávam pol mlieka a pol vody.neni tam citiť rozdiel.
Věra
|24. 11. 2007 08:55
Paní Danka, píšete 100 g vanil. pudingu a to je na jaké množství mléka ? Neni mi to jasné, protože jeden puding má 37 g.
Jarka L.
|23. 11. 2007 21:41
Markétko, a v tom je to kouzlo, že si zde můžete vybrat co hrdlo ráčí.Jen pořádně prostudovat jednotlivé recepty - mimochodem jsou ze všech koutů republiky - a kuchtit na co právě máte chuť.Tisíckrát totéž a přece to není totéž. Jde asi o jablka, že? Souhlasím s paní Di.
Di
|23. 11. 2007 17:01
Tentokrát se musím vkladatelky zastat. Hraběnčiny řez, štrůdl apod.y jsou něco trochu jiného, rozhodně se náplň nemíchá s pudinkem a navrch se na sníh strouhá 1/3 těsta. Jablečný koláč s ořechy má zase jablka v těstě a žádný sníh. Nevzpomínám si, že bych tu podobný recept již četla. Možná tu je, ale rozhodně ne pod uvedenými názvy.
Marketa
|23. 11. 2007 16:02
Tenhle kolac je tady uz asi tak 5x, jako hrabencin kolac, hrabencin strudl, jablkovy kolac s orechy... tisickrat totez.
danka lehocka
|22. 11. 2007 17:59
môže sa aj vo vode ale lepší je predsa len v mlieku.Niekedy dávam pol na pol.
danka lehocka
|22. 11. 2007 17:57
ten puding si uvaríme zvlášť a potom primiešame k jablkám.
Anonym
|22. 11. 2007 15:26
Mám dotaz-ten pudink se vaří v mléce nebo ve vode??nebo se tam nasype jen prášek??
Jana
|22. 11. 2007 10:53
Znám pod názvem Bleskový koláč. Je to výborná pochoutka. Doporučuji vyzkoušet.