Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu). Polovinu těsta rozválíme do kulata a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Poklademe strouhanými jablky, posypeme krystalovým cukrem a skořicí a potřeme hotovou pudinkovou směsí. Navrch vyválíme druhou polovinu těsta, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme hustě krystalovým cukrem a sezamovým semínkem, příp. plátkovanými mandlemi. Upečeme dozlatova.
Nevypadá to na žádný zázrak, ale je to velká dobrota! Jednoduchá a rychlá příprava a pak už jen nekonečné čekání na vychladnutí. Pod jablka jsem dala piškoty, uvařila jsem více pudingu a pak dala na velký plech. Budu určitě opakovat!
dobry a rychly, delam hlavne v lete, da se totiz vychladit
pája
|2. 9. 2012 16:24
má tam být voda nebo mléko?
Zuzka
|16. 8. 2012 15:40
skvělý, jednoduchý, levný recept <:-) ... za poslední týden jsem ho pekla už 4x a vždycky se po něm jen zapráší.. když ho trochu propíchám nikdy neprasken jako se mi to stává u štrůdlu...mňamka veliká