• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablkový koláč od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový koláč od babičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 723
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový koláč od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko 2-3
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • cukr krystal
    • skořice
    • 250
      g tuk
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní vejce, přidáme mléko a vymísíme tužší těsto. Rozdělíme na poloviny.
2
Polovinu těsta vyválíme a položíme na vymazaný plech. Posypeme trochou strouhanky a nastrouháme jablka nakrájená na plátky. Vrstva jablek má být vysoká asi 1 cm. Posypeme skořicí a krystalovým cukrm a zakryjeme druhou polovinou vyváleného těsta.
3
Koláč několikrát propícháme vidličkou a pečeme v troubě při střední teplotě asi 40 minut. Horký koláč posypeme přes sítko práškovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme na kostky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Koláč Ladovy babičky

Koláč Ladovy babičky

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Edita | 20. 1. 2016 13:43

    citujem: nastruháme jablká, nakrájené na plátky...???? čo je to za blbost???

  • Karolina | 15. 11. 2014 10:26

    :-) povedl se hezky, hned na prvni pokus. Zmizel driv nez jsem stihla udelat fotku. Je to nas jeden z nejoblibenejsich, dekuji za recept O:-)

  • Veronika | 29. 10. 2014 14:45

    Bohužel to těsto bylo peklo, už nikdy více... :-S

  • ludek | 24. 5. 2014 14:30

    dobry

  • olda | 24. 5. 2014 14:28

    hnuzny :-P

  • katka | 6. 4. 2014 10:04

    Je vynikající, náš oblíbený ;-)

  • majka | 3. 2. 2014 21:56

    je uzasny dneska som ho akurat piekla a je vynikajuci ;-)

  • juhy | 24. 11. 2013 15:18

    No nevím, teď jsem ho strčila péct, tak uvidíme. Ale těsto se mi dost trhalo, takže ve výsledku to bude spíš takový strouhaný než vyválený :-D . Ale voní nádherně, až se dopeče, dám vědět, jaký byl chuťově.

  • poki | 11. 1. 2013 13:34

    je to super

  • rencakov | 18. 11. 2012 21:43

    Vynikající, dělala jsem již několikrát.Používám Heru, dávám jen 100g cukru a polovinu dávky hladkou mouku a druhou polovinu polohrubou, těsto šlo lépe vyválat,tolik se nelepilo.

  • Alenka | 28. 10. 2012 18:25

    Diky za recept, je to dobrutka ;-)

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 12:03

    Vynikající 8-)

  • ZLATKO | 24. 10. 2012 20:15

    SKVELY :))

  • Verča | 9. 5. 2012 21:15

    Vynikající koláč, nestačí nám skoro vychladnout :-D Děkuji za recept

  • muck | 1. 2. 2012 19:32

    Zdravím, koláč jsem zkoušela, měl veliký úspěch:-) trochu sem si ho upravila, těsto stejné jako v receptu a náplň: 1 tvaroh + 1 kysaná smetana+1lžíce moučkového+pytlík vanil. cukru. a zamíchat, 450g strouhaných jablek, posypat nastrouhanými ořechovými bebe dobré ráno, skořicí , strouhankou a krystal. cukrem. děkuji za recept! :-)

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 7. 12. 2011 21:28

    Koláč je naprosto božský.Nenáročný na suroviny,stačí mít doma celou Heru a jablíčka,to ostatní má asi každý.Válel se mi bez problémů,náplň jsem si promíchala hned v míse a přidala do ní trochu pudinku. Terezko,díky <3

  • Jaws036 | 19. 11. 2011 09:17

    fakt výborný koláč, takový dělala babička a dlouho jsem sháněl recept, dík.

  • David | 15. 11. 2011 18:31

    Jako chlap jsem postupoval přesně podle návodu. Trošku jsem zaváhal u válení těsta, ale flaška od piva pomohla. Výsledek perfektní. Děkuji za recept.

  • Káťa | 4. 11. 2011 11:12

    Dala jsem jen trošku míň tuku, bylo to super.Koláč vynikající, těsto jsem rozválela pomocí mikroténu - nelepí se pak. Povrchové nerovnosti zamaskoval mletý cukr.Díky za recept! :-P

  • lidka | 7. 10. 2011 15:58

    těsto se špatně rozvaluje, tak jsem ho nastrouhala jak na drobeni

  • Janka | 18. 9. 2011 18:57

    No tak musim rici ze zatim je v troube, vypada todobre, ale prijde minepresny ten pomer surovin, hned jak sjem pridala vajicko a mleko a tak z toho byla kase!! :-\ i druhe porce jsem premylsela co delma zle, ale i druh yplech dopadl stejne... :'( ...no ale vypadato, te jsit se to dat bude

  • Lewi | 16. 9. 2011 17:19

    Týýý jo, vůbec jsem to nečekala. Říkala jsem, zase mutace bublaniny s jablky, ale beru zpět. Buchta je přímo skvělá. Špatně se mi válelo těsto, takže jsem spodní část vyválela přímo na pečící papír a ten přenesla i s buchtou na pekáč. ;-) Horní část se mi trhala, tak jsem jí tam dala halabala roztrhanou, hlavně ať je to zakryté, a musím říct, že to vypadá i lépe....Taky oceňuji, že toho je plný pekáč, aspoň to vydrží trošku déle 8-)

  • kaja | 3. 7. 2011 11:32

    dobrý koláč.........lepší jsem nejedla :P

  • já | 1. 7. 2011 17:46

    mooooooc dobrý koláč a pošušňali jsme si všichni.....hodí se i jako dezert na oslavy mňááááám ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

  • aja | 6. 3. 2011 15:32

    Na mně je koláč moc sladký a mastný :-\

  • akamedie | 27. 2. 2011 09:07

    Tak včera jsem dělala tento koláč a musím říci,že je opravdu moooc dobrý. Všem nám moc chutnal :-)

  • Simona | 26. 2. 2011 08:52

    Tento recept je moc dobrý moc nám chutná od babičky i maminek. :-)

  • mirinda25 | 7. 1. 2011 21:25

    Výborný koláč, asi před půl hodinou jsem ho vytáhla z trouby a asi nestačí úplně vychladnout. Rodinka už ochutnává.....dávám za jedna.

  • Ľubka | 20. 12. 2010 21:39

    Ja ten recept poznam ešte zo Slovenska a fak nema chybu.Plnit je možne aj tvarohom.Idem prave teraz nato :-P

  • Jana | 19. 11. 2010 17:28

    To je recept, na který jsem čekala. Už jsem ho pekla, všem chutnal, tak jdu na to znovu. Jen tam dám víc jablek, já jsem se bála, aby mi netekly, tak jsem dala málo. Myslím, že bude tento recept dobrý i s tvarohem

  • Vilda | 28. 10. 2010 13:42

    to je úplně nejstarší a nejběžnější recept na koláč. Tím nechci říci, že není dobrý - naopak výtečná klasika.

  • Daniela Klečková | 25. 8. 2009 22:00

    Recept nevypadá špatně,zkusila jsem nahoru potřít vajíčko + olej+ trochu cukru.Uvidím,co z toho vyleze,už se to peče.Těším se.

  • Monika T | 25. 8. 2009 21:14

    Tiež jeden z najobľúbenejších a najstarších koláčov v našej rodine. Chutí úplne všetkým a zajtra ho pečieme zas :)

  • Daniela Klečková | 25. 8. 2009 21:01

    Jdu ho péct,zítra bude výlet,tak příjde vhod.Mňam!

  • Tereza J. | 14. 12. 2008 15:10

    Janka, cesto sa netrhá, pekne sa vyvaľká. Prenášaj ho na plech valčekom, po vyvaľkaní dáš valček na kratší okraj a stočíš naň cesto. Na plech opäť roztočíš.

  • Jana Fialová | 14. 12. 2008 14:23

    Výborný, jen někde asi dělám chybu - při rozválení se mi ta placka hodně trhala při přenášení na plech. Něco je špatně nebo to tak je normální? Díky.

  • Zuzana Kordačová | 16. 9. 2008 08:07

    Recept znám, také je to tradiční pečivo v naší rodině a pekl se již za našich babiček. Moje tchýně používala toto těsto i na tvarohový koláč. Místo jablek dávala v zimě tvarohovou náplň připravenou ze 3 tvarohů a navrch nasypala mražený rybíz. Já dávám rybíz nebo mražené ostružiny. Není to mřížkový koláč jak píšete, ale vypadá tak jako fotka paní Terezky. Ještě musím připojit, že jsem ze středních Čech a tchýně z jižních, takže je vidět, že koláč je velmi oblíbený všude u nás. Tuk - doporučuji Heru.

  • Tereza J. | 15. 9. 2008 12:20

    Áno, u nás sa používa presne toto cesto aj na mriežkový tvarohový koláč, len potom rozvaľkám 2/3 cesta naspodok, navstvím tvarohovú plnku a zo zbytku cesta našúľam na vrch mriežky. Mám síce taký mriežkovací valček, ale viac sa nám páči klasicky našúľané mriežky :))) Alebo tvarohový bez mriežok, potom je postup ten istý, len namiesto jabĺk ide tvarohová plnka.

  • Miroslava Severová | 15. 9. 2008 10:13

    Přesně takovýto recept používám i na mřížkový koláč - tj. na jednu placku natřít marmeládu nejraději rybízovou, ale může¨že se dle chuti i jináa navrch vyválet kousky těsta a rovnat přes sebe .Výborné těsto nemá chybu dávám za jedna.

  • Tereza J. | 14. 9. 2008 19:33

    Jasné Klárika, Veď je to možno najstarší koláčik na Slovensku:))) Jablká tiež nevážim, jednoducho strúham, aby bolo dosť. Ale kto nepiekol, tak potrebuje vedieť aspoň orientačne množstvo:))

  • Klára Keselyova | 14. 9. 2008 11:46

    Terezka, to je jablčník, ako keby odomňa. Ja som už stará, a od mlada ho pečiem. Ešte od mojej mamky. Robím ho presne podľa tohto receptu. Dávam tiež Palmarín, ale jablká od oka. Je tovynikajúci koláč. Zbožňuje celá rodina.Každému,kto recept vyskúša bude chutiť. Prajem krásnu neďeľu. Zajtra prídu deti, budem ho piecť.

  • Tereza J. | 14. 9. 2008 09:10

    Ospravedlňujem sa za preklepy, malo byť ...maďarské... a Myslí sa tým... Ponáhľam sa na záhradu, tak to aj takto vyzerá :)))

  • Tereza J. | 14. 9. 2008 09:07

    Simčo, áno, hocijaký tuk, na aký si zvyklá. Ja používam väčšinou Palmarín, alebo u nás dostať maďarská tuky na pečenie, tie sú výborné. Pretože viem, že v Čechách Palmarín nedostať, tak som napísala tuk na pečenie. Myslá sa tým aj Hera, proste všetko, čo používate, ale nie 100%-ný tuk.

  • Tereza J. | 14. 9. 2008 09:05

    Laďka, to viete, že áno, ten koláč piekla už babičkina mamička, takže sa u nás pečie okolo 150 rokov :))) Keď ho dcéra upiekla v Paríži, tak získala obdiv široko-ďaleko. A u nás sa považuje za taký obyčajný...

  • Oldřich Gargulák | 13. 9. 2008 22:18

    A stejný poměr, akorát bez cukru ale se 100%LUKANOU používám na závin.

  • ladislava staffenová | 13. 9. 2008 22:12

    Ten 100 % by Simčo nebyl dobrý.

  • ladislava staffenová | 13. 9. 2008 22:11

    Určitě Hera, ale asi ani jiným tukem se nic nezkatí (tedy tím nemyslím 100% ztužený :-)))

  • Oldřich Gargulák | 13. 9. 2008 22:10

    Já používám HERU

  • Simča Sládková | 13. 9. 2008 22:04

    Terezko - tím tukem na pečení myslíš něco jako Heru? Nebo jako 100% tuk? Jablek máme plno, takže jen upřesnit recept a hurá na to....

  • ladislava staffenová | 13. 9. 2008 21:45

    Tenhle koláč znám a je naprosto skvělý. Pekla a peče ho maminka ( v 88 letech) , od které jsem ten recept převzala. Nejenže vypadá krásně jako na fotce, ale i chuťově nemá chybičku!!!!Terezko, taky ho používáte už pár let? Je dobrý, vyzkoušejte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

171
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
92
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
89
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
73
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
58
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Slováček ve střetu s ředitelem nemocnice: Kvůli kritice čínské medicíny!

Slováček ve střetu s ředitelem nemocnice: Kvůli kritice čínské medicíny!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Jablkový dort s kakaovou mřížkou
Jablkový dort s kakaovou mřížkou
Jablkový chlebík s karamelovým pudinkem
Jablkový chlebík s karamelovým pudinkem
Jablkový koláč od Alice
Jablkový koláč od Alice
Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s kakaovým krémem
Jablkový koláč s kakaovým krémem
  • Recepty.cz
  • Jablkový koláč od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact