Na vále vypracujeme těsto a rozdělíne na polovinu. Vyválíme plát (já raději postupně vtláčím na plech), přeneseme na vymazaný plech. Pokryjeme náplní, přikryjeme druhým plátem a dáme péct, cca 30 minut.
2
**Příprava náplně:** jablka důkladně oloupeme a nakrájíme na plátky (NESTROUHAT!!). Přidáme pudink a cukr a dobře promícháme. Pokud jsou jablka dost sladká, dávám cukru méně.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eli
|11. 2. 2012 17:00
koláč dobrý, akorát se těsto trhalo a nešlo spojit vůbec...a 12 lžic cukru do náplně mi přijde hodně přemrštěné dala jsem 7 a i tak je to hoooodně sladké...
Eli
|11. 2. 2012 16:59
není tak sladký?:D:D:D 12 lžic cukru mi přišlo, že to těsto úplně zkazí
Ina
|9. 12. 2011 12:35
Jelikož jsem neměla vanilkový pudink, dala jsem jahodový. Zůstal mi po upečení ten prášek na těch jablkách a je to na chuť divné, až nedobré. Celá buchta poletí do kontejneru. A tak jsem se na ni těšila :-(
...gingee, těsto nechat před válením vychladit, pomoučnit vál a trochu pomoučnit i napovrchu, po vyválení plát volně namotat na váleček a pomalu na plechu od kraje rozvinout... , někdy se mi to taky nevede a tak poskládám těsto jak se dá ;-) :-D , když nejde o život, jde o ... :-D
dělala jsem z polloviční dávky do dortové formy,bylo to moc dobré. hlavně se mi líbí,že pudink jablka zpevní a ty pak nepouští spoustu šťávy,která se vypeče
dagmar motlová
|28. 3. 2010 08:34
Moc dobrý, to těsta taky1vejce, nechtělo se spojit, mrška, dalo to na menší plech, jablka na plátky, ale nevím jestli ve výsledku je poznat rozdíl mezi strouhanými..? Po upečení potř rozp.máslem a sypu moučkou, krásně voní!
dagmar motlová
|28. 3. 2010 08:33
Moc dobrý, to těsta taky1vejce, nechtělo se spojit, mrška, dalo to na menší plech, jablka na plátky, ale nevím jestli ve výsledku je poznat rozdíl mezi strouhanými..? Po upečení potř rozp.máslem a sypu moučkou, krásně voní!
dagmar motlová
|27. 3. 2010 19:21
Móc dobrý a voňavý, taky jsem dala1 vejce do těsta, nechtělo se spojit, mrška, ale pak vpoho, jen to dalo na menší plech, jablka na plátky,ale nevím zda ve výsledku je znát rozdíl mezi strouhanými, po upečení potřu rozp.máslem a sypu moučkou.
tereza s
|23. 3. 2010 19:54
Výborný, pekla jsem z 1/2dávky,do dortové formy akorát.Spodní plát jsem do formy vmačkala, navrch místo válení jsem těsto nastrouhala. Byl vynikající, všem moooc chutnal:-)Dávám 1* a doporučuji!
venyss venyss
|16. 3. 2010 13:01
Tak tohle je opravdová mňamka, budu dělat hodně často,takový to moučník jsem hledala hodně dlouho, Posílám čtyři jedničky za nás všechny!!!!!
Di -
|14. 3. 2010 17:33
Koláč dělávám na cesty. je dobrý ještě za několik dní (pokud zůstane), zvláční a dobře se skladuje v krabici. Jablka také strouhám.
recepty 73
|14. 3. 2010 17:14
Neskutečně žravý koláč,polovina zmizela ještě vlažná,druhá půlka do večera.Opakovat určitě budu,žádnou strouhanku bych nepřidával,pudink stačí.Jen jsem si přidal na část jablek skořici,ořechy,rozinky,ale obejde se to hravě i bez :-).Fotku posílám a 1* navrch!Jiří
Pavla Windová
|16. 2. 2008 15:35
Taky tento koláč dělám...do těsta přidávám jedno vejce a jablka normálně nastrouhám. Dnes jsem je zkusila nakrájet na plátky, tak uvidím, jestli bude lepší.
Ivana
|29. 4. 2006 18:20
Dneska jsem ten koláč upekla a je fakt super, není tak sladký a ten pudink s jablkama je výrobný. Dávám 1.
BOHUMILA SCHULZOVA
|24. 2. 2006 17:00
Právě jsem koláč dopekla a je výborný,akorát jsem do těsta přidala aspon jedno vejce.Nevěděla jsem jestli jste na něho zapomela nebo tam nepatří vejce opravdu vůbec ale jinak je super.
Markéta
|24. 2. 2006 08:27
Včera jsem ho vyzkoušela a překvapil mě. Byl moc dobrý, zvláště ty jablíčka vytvořily v kombinaci s pudinkem takovou zajímavou hmotu (jak píše pí. Marta něco jako želatinu). S přítelem jsme se do něho pustili ještě v deset večer :o)
Lenka Zavřelová
|17. 2. 2006 16:45
Tento koláč dělávám také a je fakt dobrý. Dělala jsem ho i s hruškami, když jich bylo hodně a taky neměl chybu.
Marta
|11. 8. 2005 06:29
Přisypeme pudink rovnou ze sáčku!
K.
|10. 8. 2005 08:35
dotaz - ten pudink se dává v syrovém stavu?
Marta
|25. 7. 2005 17:55
Nikdy mě nenapadlo pod jablka dát strouhanku. Šťáva s jablek s pudinkem vytvoří něco jako želatinu a nemusíte se bát, šťáva určitě nerozmočí spodní plát těsta.Jednou jsem zkoušela potřít marmeládou, ale to se pak vrstvy dobře nespojily.
Anonym
|25. 7. 2005 10:44
A já ještě doporučuju před vložením do trouby koláč propíchat vidličkou! Líp se upeče.A pod jablečnou náplň nasypat na těsto trochu strouhanky,š´táva z jablek se udrží v náplni a nesákne do těsta!
Nela
|24. 7. 2005 22:16
Koláč je moc dobrý,jednoduchý na přípravu a s těstem se dobře pracuje, nelepí se.Určitě zvládne každý.Doporučuji vyválet těsto na pečícím papíru.