Aha, tak to je, to som ťa Blanka zle pochopila. Ono je to ozaj lepšie nechať dlhšie v chladničke, pretože tá náplň ptrebuje stuhnúť. Ale treba urobiť komplez zortu a potom ju nechať chladiť. Aj keď ani tvoj postup nie je na škodu :)))
Terezko, asi jsem se špatně vyjádřila. Šlehačku jsem měla tuhou, v tom nebyl problém, ale po nakrojení ze zbývajícího dortu krém trochu stékal.Když jsem další porce krájela večer nebo druhý den, už to drželo.
Pani Blanka, netreba meniť poradie, len treba správne ušľahač šľahašku. Ak tečie nebola dobre ušľahaná. Šľahačku vyšľahajte dotuha, pridajte lyžičku práškového cukru a dôkladne prešľahajte, Šľahačka bude držať aj na druhý deň :)))
vykoušela tento zajímavý recept. Je sice trošku pracnější, ale zato je to opravdu lahůdka! Měla jsem jediný problém, a to, že si myslím, že by se měl dát uležet až po naplnění šlehačkou. Plnila jsem ráno a podávala po obědě a to teklo. Večer už byl perfektní. Kdo nemá -stejně jako- já rád krémové dorty, bude nad touto baštou vrnět blahem.
Janka, fotka je už zverejnená :))) Zase sme mlsali :)))
U nás taky jablek není moc, musíme je kupovat od těch šťastnějších, pořád je to levnější, než v obchodě. Ale určitě taky vyzkouším až bude lepší příležitost :o)
Fotka bude troška neskôr:))) Tohto roku u nás jablká nie sú, musia sa kupovať, ale na jeseň tortičku pečiem vždy ako bodku po zrýľovaní záhrady. Od radosti, že mám do jari pokoj:)))
Určitě by nebylo na škodu vidět fotku. Musí to být moc pěkné a určitě i dobré !