Oloupaná jablka se na hrubším struhadle postrouhají, promíchají s dětskou krupičkou a nechají nabobtnat. Cukr se utře se žloutky, kakaem, rumem a postupně se přidají po lžičkách jablka, ořechy a z bílků s troškou soli vyšlehaný sníh - zlehka se vmíchá nejprve několik lžic sněhu, aby se hmota naředila a přes zbylý sníh se hmota spíše převrací vařečkou, aby se nadlehčila.
2
Peče se ve vymazané a vysypané dortové formě, zvolna přibližně 45-50 minut, pak se zkusí špejlí, zda je dort uvnitř upečený. Hotový dort se nechá vychladnout a buď jen pocukruje, nebo poleje čokoládovou polevou.
3
Podává se na talířku ozdobené kopečkem šlehačky. Doporučuji jíst až na druhý den.Tento dort lze péct i na velkém plechu přibližně 39x30 cm, v tom případě připravuji těsto z jedné a půl dávky a peču asi 60 minut. Pokud mám jen sladká jablka, trochu je okyselím citrónovou šťávou, případně uberu cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Evangelina Ciprová
|7. 11. 2007 23:29
Děkuju.
Linda Klein
|7. 11. 2007 17:03
Velmi podobny recept jsem ziskala od me babicky a patri k mym nejoblibenejsim :-)) Pecu na vetsim plechu a polevam citronovou polevou. Je to velmi dobre. Mouka zde opravdu nepatri a orechy melu najemno.
Evangelina Ciprová
|7. 11. 2007 10:37
Pochopila jsem správně, že tam kromě těch 6 lžic krupičky není žádná mouka? A ty ořechy mají být na jemno nebo je stačí podrtit jen na menší kousky?