• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový dort II.

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      kg jablka kyselejší - strouhaná
    • 2
      balení zlatý klas
    • 4
      lžíce cukr 3-4
    • 5
      dl voda
    • citronová šťáva
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme žloutky s cukrem, přidáme 5 lžic horké vody, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Do sněhu při šlehání přidáme 5 lžic studené vody. Nalejeme do dortové formy, vyložené papírem a upečeme při teplotě cca 170 °C.
2
Jablka s 3 dl vody a cukrem rozvaříme na kaši. Zlaté klasy rozmícháme s 2 dl vody a přidáme k jablkové kaši. Přidáme pár kapek citrónové šťávy. Vychladlý korpus překrojíme na 3 části a naplníme náplní. Každou vrstvu posypeme mletými ořechy. Uložíme na sebe a polejeme polevou. Polevu uděláme tak, že rozpustíme všechny suroviny. Nevaříme!
3
Pečený korpus můžeme nahradit vrstvami piškotů, které potíráme náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort IV.

Jablkový dort IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2006 14:35

    Zlatý klas sa nedá nahradiť pudingom, pretože je oveľa pevnejší. So zlatým klasom bude plnka pevná, dobre sa bude rezať. Nebude polotuhá.

  • Andra | 13. 12. 2006 10:20

    Zlatý klas sa dá nahradiť aj vanilkovým pudingom. Ale myslím, že "Kuchařka" to opísala presne pretože rovnaké údaje sú uvedené aj na slovenskom prášku.Tento tortový korpus pekne "vyskočí". Používam ho aj na iné torty. V lete ho prekrojím na polovicu, ozdobím ovocím a šľahačkou, prípadne polejem želatínou a sú z toho dve torty. Nám je doma totiž jedna málo :)

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2006 17:49

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a říský - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • englicka marketa | 12. 12. 2006 17:45

    řekla bych že puding ale nejsem si jista..

  • Anonym | 12. 12. 2006 16:08

    Mám dotaz,co to jsou Zlaté klasy?Můžu místo maizeny použít Solamyl?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Jablka Mleté ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

55
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
28
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact