• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový dort II.

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      kg jablka kyselejší - strouhaná
    • 2
      balení zlatý klas
    • 4
      lžíce cukr 3-4
    • 5
      dl voda
    • citronová šťáva
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme žloutky s cukrem, přidáme 5 lžic horké vody, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Do sněhu při šlehání přidáme 5 lžic studené vody. Nalejeme do dortové formy, vyložené papírem a upečeme při teplotě cca 170 °C.
2
Jablka s 3 dl vody a cukrem rozvaříme na kaši. Zlaté klasy rozmícháme s 2 dl vody a přidáme k jablkové kaši. Přidáme pár kapek citrónové šťávy. Vychladlý korpus překrojíme na 3 části a naplníme náplní. Každou vrstvu posypeme mletými ořechy. Uložíme na sebe a polejeme polevou. Polevu uděláme tak, že rozpustíme všechny suroviny. Nevaříme!
3
Pečený korpus můžeme nahradit vrstvami piškotů, které potíráme náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort IV.

Jablkový dort IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2006 14:35

    Zlatý klas sa nedá nahradiť pudingom, pretože je oveľa pevnejší. So zlatým klasom bude plnka pevná, dobre sa bude rezať. Nebude polotuhá.

  • Andra | 13. 12. 2006 10:20

    Zlatý klas sa dá nahradiť aj vanilkovým pudingom. Ale myslím, že "Kuchařka" to opísala presne pretože rovnaké údaje sú uvedené aj na slovenskom prášku.Tento tortový korpus pekne "vyskočí". Používam ho aj na iné torty. V lete ho prekrojím na polovicu, ozdobím ovocím a šľahačkou, prípadne polejem želatínou a sú z toho dve torty. Nám je doma totiž jedna málo :)

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2006 17:49

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a říský - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • englicka marketa | 12. 12. 2006 17:45

    řekla bych že puding ale nejsem si jista..

  • Anonym | 12. 12. 2006 16:08

    Mám dotaz,co to jsou Zlaté klasy?Můžu místo maizeny použít Solamyl?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Jablka Mleté ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí
Řízky plněné šunkovo…
36
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact