• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový dort II.

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      kg jablka kyselejší - strouhaná
    • 2
      balení zlatý klas
    • 4
      lžíce cukr 3-4
    • 5
      dl voda
    • citronová šťáva
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme žloutky s cukrem, přidáme 5 lžic horké vody, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Do sněhu při šlehání přidáme 5 lžic studené vody. Nalejeme do dortové formy, vyložené papírem a upečeme při teplotě cca 170 °C.
2
Jablka s 3 dl vody a cukrem rozvaříme na kaši. Zlaté klasy rozmícháme s 2 dl vody a přidáme k jablkové kaši. Přidáme pár kapek citrónové šťávy. Vychladlý korpus překrojíme na 3 části a naplníme náplní. Každou vrstvu posypeme mletými ořechy. Uložíme na sebe a polejeme polevou. Polevu uděláme tak, že rozpustíme všechny suroviny. Nevaříme!
3
Pečený korpus můžeme nahradit vrstvami piškotů, které potíráme náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort IV.

Jablkový dort IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2006 14:35

    Zlatý klas sa nedá nahradiť pudingom, pretože je oveľa pevnejší. So zlatým klasom bude plnka pevná, dobre sa bude rezať. Nebude polotuhá.

  • Andra | 13. 12. 2006 10:20

    Zlatý klas sa dá nahradiť aj vanilkovým pudingom. Ale myslím, že "Kuchařka" to opísala presne pretože rovnaké údaje sú uvedené aj na slovenskom prášku.Tento tortový korpus pekne "vyskočí". Používam ho aj na iné torty. V lete ho prekrojím na polovicu, ozdobím ovocím a šľahačkou, prípadne polejem želatínou a sú z toho dve torty. Nám je doma totiž jedna málo :)

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2006 17:49

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a říský - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • englicka marketa | 12. 12. 2006 17:45

    řekla bych že puding ale nejsem si jista..

  • Anonym | 12. 12. 2006 16:08

    Mám dotaz,co to jsou Zlaté klasy?Můžu místo maizeny použít Solamyl?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Jablka Mleté ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kaldoun

Kaldoun

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Makové lívance

Makové lívance

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
17
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
15
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
14
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact