Do podobných "jablečnin" se mi osvědčilo přidat pro chuť 1-2 lžíce třtinové melasy.
Teď koukám, jaký "zázrak" jsem zplodila! Hypermarketách!! Samozřejmě hypermarketech. Omlouvám se všem. Asi zatmění, či co :-)
Amálko, javorový sirup je k dostání v hypermarketách, možná i supermarketách a v každé zdravé výživě :-)
Bylo to dobré,trochu to vůní a chutí připomínalo jak řekl malý "müsli", ale zdálo se mi to moc sladké, i když jsem ubrala cukr,který jsem použila hnědý,ale to je asi každého na chuti. Tak jsem po upečení jablka pokapala limetkou a bylo to hned fain a více dle naší chuti.Příště ty jablka pokapu ještě před pečením.Děkuji za rychlý,dobrý a vcelku (s použitím jen ovesných vloček a místo cukru medu) i zdravý recept.Ještě jsem se chtěla zeptat kde se dá koupit javorový sirup,děkuji moc.
Promiňte, Ivo, že odpovídám až teď. Používám standartní pekáč na kuře a hrnek 250 ml. Jinak musím říct, že s javorovým sirupem je to mnohem lepší než s cukrem. Krásně to zkaramelizuje.
Recept vypadá lákavě, jen bych ráda věděla, jak velký pekáč použít a zda hrnek znamená 3 dcl...Děkuji!
Já jsem to prostě počeštila pro širší veřejnost, je to samozřejmě Apple Maple Crumble Pie a správně tam má být hnědý cukr (cane), rolled oats (druh oves. vloček), jablka Granny Smith, obyč. mouka (rozlišují pouze obyč mouku nebo s kypřícím práškem) a servírovat se to má teplé.
Dělám stejný crumble - jen do těsta nedávám mouku (jen vločky) a cukr hnědý (pro lepší pocit:-)). Lze přidat i oříšky.. Je to vynikající jak teplé tak studené!
a jak jste v anglii sehnal(a) polohrubou mouku?