• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jablkové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové taštičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 750
      g jablka
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme jablkovou náplň. Oloupeme jablka,zbavíme je jadřinců, nakrájíme na malé kostky, mírně podlijeme vodou, přidáme dle chuti cukry, skořici a kousek másla, podusíme a necháme vychladit. Listové těsto vyválíme jako na závin, nakrájíme čtverce o velikosti toustového chleba. Rozehřejeme toustovač, položíme čtverce těsta, na spodní straně potřené rozehřátým máslem, do středu dáme jablkovou náplň a přikryjeme dalším čtvercem těsta, na horní straně opět potřeme máslem .Toustovač uzavřeme a pečeme asi 8 minut. Výsledkem jsou výborné taštičky, které posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé konzumujeme.
2
Těsto krásně lístkuje. Taštičky je vhodné připravovat v toustovači, který toustový chleba nepůlí na 2 trojúhelníky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové knedlíčky

Jablkové knedlíčky

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 12. 11. 2007 10:26

    Tak to je skvělý nápad s tím sendvičovačem! Jen jsem trochu "zainovovala". Těsto jsem nepomazávala máslem, ale kousíček másla jsem vhodila na rozpálené pečící misky. Náplň jsem předem nevařila, pouze jsem na čtverce těsta položila oloupaný plátek jablka, přihodila pár rozinek namočených v rumu a trochu poprášila skořicovým cukrem. Přiklopila dalším čtverečkem těsta a pak jsem vložila na plošky s s máslem a za 8 min - dobrota na 1. - hned jsem běžela hodnotit. A navíc se dá připravovat i v těch přístrojích, co jsou dělené na trojúhelníčky. Pokud dáte místo tekuté náplně jen plátek jablka tak to nevyteče. Fakt super!

  • Anna Č. | 1. 11. 2007 11:43

    Žádám zdvořile kuchařku on-line o opravu.Jablkové taštičky se připravují v sendvičovači a ne,jak jsem omylem uvedla v toustovači.Za opravu děkuji.

  • Věra z Dc | 31. 10. 2007 13:24

    No vidíte P. Kucíne a já zrovna chyběla a teď se mi to hodí a dík za komentář, aspoň vím kde jste to viděl... ještě bych potřebovala vědět kde to pod tou pokličkou vzniklo :-))

  • Petr Kucín | 31. 10. 2007 13:00

    Recept byl minulý týden v TV Pod pokličkou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Listové těsto Máslo Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

46
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Čočkové ragú
Čočkové ragú
41
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
37
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Jablkové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact