Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme takovým množstvím horkého mléka, aby jsme dostali husté těsto.
V horkém oleji smažíme z těsta halušky (dvěma lžícemi) ze všech stran. Usmažené vybereme do mísy a hned sypeme skořicí a práškovým cukrem. Jíme teplé, ale dobré jsou i studené.
Už jsem je dělala a znám odjinud!!Lepší jsou teplé.
Tom Knězek
|12. 11. 2010 17:40
Stále ještě smažím, je toho celkem dost, ale pár kousků už jsem zbaštil a můžu zcela doporučit ;-)
Je to jednoduché a pokud toho uděláte tak polovinu, tak i rychlé :-D a samozřejmě chutné ;-)
Zuzana Šindlerová
|22. 10. 2009 09:03
Taky jsem dala polohrubou mouku, rozinky jsem chtěla namočit do rumu, ale bohužel jsem doma neměla. Rozinek i ořechů jsem dala malinko víc a taky jsem sypala stejně jako Marie skořicovým cukrem. Výborné, večer u televizie mizely smaženky jako jednohubky. Dávám 1*.
Marie Šindelová
|17. 10. 2009 17:36
Dělala jsem z polohrubé mouky(snad to tak má být)a do těsta jsem ještě přidala trošku rumu.Nejdřív jsem je vteřinku nechala na ubrousku,pak hned sypala skořicovým cukrem.Jen se po nich zaprášilo.Dávám 1 a určitě jsem je nedělala naposledy.
Jana Wernischova
|20. 10. 2005 13:41
Určitě zkusím! podle mého jsou všechny moučníky z jablek neodolatelné a tenhle jsem nzekoušela.