Heru, cukr, vejce, vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko dle hustoty. Dáme 1/2 hodiny odležet.
2
Na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která plníme jablky (můžeme přidat skořicový cukr, rozinky, pomlené ořechy), přeložíme a okraje trochu přimáčkneme.
3
Pečeme na pečícím papíře na 180 °C, po vychladnutí pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iv
|5. 10. 2014 14:20
Tento recept stojí za starou belu, je hnusný těsto katastrofa tuhé. Nedoporučuju skončilo to v popelnici. Škoda peněz. Celý recept je špatně :-X :-X :-X :-X
Eva
|31. 8. 2011 17:28
zkuste těsto ze stejného množství mouky, tvarohu a Hery. Nechte asi hodinu uležet v lednici a potom vyválejte hodně na tenko a vykrajujte kolečka. Postup je dále stejný. Po upečení doporučuji obalit ještě teplé v cukru.
tak to ja jsem testo mela zase hodne tuhe, po upoceni mi satecek chuti pripomina susenky.. ale neni to spatne...
maji se satecky pred pecenim potrit vajickem?
Dobrý den,
mám velkou prosbu, dělala jsem šátečky v sobotu, přesně dle postupu, ale těsto se mi neustále strašně lepilo :-\ , nakonec jsem tam nasypala ještě minimálně jednou tolik mouky, aby to alespoň trošku šlo, ale i tak jsem půlku těsta ze zoufalství vyhodila, šátečky z toho, co se jakž takž povedlo rozválet byly dobré, ale toho zlobení...prosím o radu, děkuji O:-)
Přidávám fotky včetně postupu. Pužívám na tyto šátečky takové plastové udělátko, jde to s nám moc rychle...
Simča Sládková
|21. 9. 2010 23:11
Jsou perfektní, do každého kolečka jsem dala malinko umíchaného tvarohu (tvaroh + žloudek + trochu cukru) a pak přidala jablka. Je to mňamka a mizí závratnou rychlostí.
Majka Rončáková
|19. 3. 2007 08:49
Snažila jsem se udělat z koleček šátečky, ale po přeložení tam vešlo jenom maličko jablek. Těsto jsem rozdělila na 2 půkly a napatlala na plech. Výborná buchta.
Anonym
|12. 3. 2007 13:11
Jéé,omlouvám se,1 sáček prdopeče.Nejlepší šátečky jsou druhý den,hezky zvláční díky jablkům,jsou opravdu moc dobré,dělala jsem o víkendu a k snídani byly naprosto úžasné s kávičkou. :0)