• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkové řezy s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové řezy s pudinkem

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové řezy s pudinkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 750
      ml jablečný džus
    • 200
      g cukr
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      lžička citronová kůra
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ze surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho na 1 hod. odpočinout do lednice.
2
Náplň: jablka oloupeme a nakrájíme (můžeme i nastrouhat), pokapeme citronovou šťávou. Do hrnce dáme džus, 2 vanilkové pudinky, cukr a šlehačku a uvaříme pudink. Ten smícháme s nakrájenými jablky. Vymažeme vyšší plech máslem, rozprostřeme těsto a dáme na ně pudinkovo-jablíčkovou vrstvu. Pečeme cca 40 min. při 180-200 °C.
3
Moučník je lépe udělat 1 den předem - změkne nám těsto. Není to vůbec přeslazený moučník. Kdo chce, může si dát na kousek řezu šlehačku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Jablkové řezy III.

Jablkové řezy III.

Jablkové řezy (flúdn)

Jablkové řezy (flúdn)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M U | 6. 1. 2010 21:38

    Chuťově vynikající moučník, příště ale budu péci kratší dobu a možná i na menší plech než je standartní velikost. Těsto jsem sice rozprostřela na celý plech, ale v kombinaci s doporučenými 180-200 st C na 40min byl výsledek cca 8mm vysoký, šťáva se žřejmě vyvařila... Nicméně se po něm na party ihned zaprášilo. (Pro Electrolux doporučuji max. 30min na 170stC. )

  • Ivetta Sura | 12. 3. 2009 21:44

    Tak jsem je dnes udelala, ani jsem nepockala,nez ztuhnout a musela jsem ochutnat. Opravdu vynikajici. Konecne neco jineho, pecu porad dokola to same,ted zmena a vyborna..Pani Hanicce dekuji za recept a davam 1*..

  • Slávka Loderová | 19. 9. 2008 12:59

    Velmi dobré rezy. Robila som to v tortovej forme o priemere 26 cm a boli vynikajúce. Návšteve tiež velmi chutili. Dakujem za recept. Dávam 1 !!!

  • Zuzana Šindlerová | 1. 10. 2007 11:52

    Rychlý a velmi chutný moučník, fakt se nestačil do druhého dne rozležet, ze začátku vypadala náplň hodně řídká, ale krásně ztuhla v chladu a zaslouženě dávám jedničku.

  • Jířa | 14. 4. 2007 17:39

    Nelze jinak než dát za 1!

  • Zdeňka | 4. 3. 2007 18:48

    Hani,taky jsem včera pekla,s vyvalováním jsem se taky nenamáhala a těsto namačkala rukama.Dělala jsem přesně podle receptu akorát jsem pekla o 10 minut déle,protože se mi zdála náplň neupečená a tak jsem měla těsto trochu přesušené.Příště dodržím dobu pečení 40 minut,néplň krásně ztuhne v chladnu.Dávám za 1.

  • Hana Rožníčková | 4. 3. 2007 18:35

    Gabčo, třeba to bylo tou Lukanou, nevím, já jí nepoužívám. Ale těsto neválím ( mám na to levé ruce ) a tak ho v pekáči " patlám " rukama. Stejně to po upečení není poznat.

  • Gábina Houšková | 4. 3. 2007 08:30

    Včera jsem vyzkoušela. Při přípravě těsta se mi nejdřív zdálo, že se to snad nikdy nespojí, ale nakonec se podařilo. Těsto se mi při vyvalování trhalo, tak jsem pláty těsta přenesla na plech s pečícím papírem a dotlačila rukama. Použila jsem Lukanu na pečení, možná to bylo tím.Náplně se mi zdálo moc, ale po upečení je akorát. Řezy jsou moc dobré a osvěžující. Ráno jsem ochutnala a musela se držet, aby ještě něco zbylo. Jasná 1, díky za recept.

  • Hana Rožníčková | 2. 3. 2007 11:07

    Zdeni, já peču v týdnu i o víkendu. Tyhle řezy jsou fakt výborné, v létě z lednice to bude osvěžující moučník. Zdá se to pracné, ale je to během chvíle hotové. A těsto nedávám ani odpočinout, z válu jde rovnou na plech, dám vařit pudink na malý plamen, mezitím loupu a krájím jablka, občas pudink zamíchám a je to na to šup.

  • Zdeňka | 2. 3. 2007 10:54

    Paní Hanko,vidím,že jste během krátké doby pekla řezy dvatrát,takže budou opravdu dobré.Už vím,co upeču tento víkend.

  • Hana Rožníčková | 1. 3. 2007 16:41

    Včera jsem musela zaexperimentovat, došla mi polohr. mouka, tak jsem těsto dělala z hladké a přidala trošku prášku do pečiva. Jde to udělat z obojího, výsledek je skoro stejný a výborný.

  • Hana Rožníčková | 24. 2. 2007 18:30

    Těsto je na velký plech, je ho jen slabá vrstvička. Náplň ( vše dle receptu ) jsem po upečení a vychladnutí měla krásně tuhou.

  • Naďa Lhotáková | 24. 2. 2007 14:41

    Na velký plech je málo těsta.Udělala jsem větší dávku.Do náplně jsem nepřidala šlehačku ani mléko.po přidání jablek to zřídlo.Jinak dobrý moučník!!!!

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 14:28

    A nesrazí se to mléko v kyselém džusu?

  • Ivana Přikrylová | 21. 2. 2007 15:07

    Určitě vyzkouším, jen mi připadá zbytečné do pudinku dávat tučnou šlehačku, nahradím ji mlékem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Jablečný džus Jablka Máslo Polohrubá mouka Šlehačka Sůl Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Berušky

Berušky

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

641
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
267
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
152
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
73
Burgery s vinnou klobásou
Burgery s vinnou klobásou
57
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Jablkové řezy s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact