• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablkové řezy s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové řezy s pudinkem

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové řezy s pudinkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 750
      ml jablečný džus
    • 200
      g cukr
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      lžička citronová kůra
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ze surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho na 1 hod. odpočinout do lednice.
2
Náplň: jablka oloupeme a nakrájíme (můžeme i nastrouhat), pokapeme citronovou šťávou. Do hrnce dáme džus, 2 vanilkové pudinky, cukr a šlehačku a uvaříme pudink. Ten smícháme s nakrájenými jablky. Vymažeme vyšší plech máslem, rozprostřeme těsto a dáme na ně pudinkovo-jablíčkovou vrstvu. Pečeme cca 40 min. při 180-200 °C.
3
Moučník je lépe udělat 1 den předem - změkne nám těsto. Není to vůbec přeslazený moučník. Kdo chce, může si dát na kousek řezu šlehačku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Jablkové řezy III.

Jablkové řezy III.

Jablkové řezy (flúdn)

Jablkové řezy (flúdn)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M U | 6. 1. 2010 21:38

    Chuťově vynikající moučník, příště ale budu péci kratší dobu a možná i na menší plech než je standartní velikost. Těsto jsem sice rozprostřela na celý plech, ale v kombinaci s doporučenými 180-200 st C na 40min byl výsledek cca 8mm vysoký, šťáva se žřejmě vyvařila... Nicméně se po něm na party ihned zaprášilo. (Pro Electrolux doporučuji max. 30min na 170stC. )

  • Ivetta Sura | 12. 3. 2009 21:44

    Tak jsem je dnes udelala, ani jsem nepockala,nez ztuhnout a musela jsem ochutnat. Opravdu vynikajici. Konecne neco jineho, pecu porad dokola to same,ted zmena a vyborna..Pani Hanicce dekuji za recept a davam 1*..

  • Slávka Loderová | 19. 9. 2008 12:59

    Velmi dobré rezy. Robila som to v tortovej forme o priemere 26 cm a boli vynikajúce. Návšteve tiež velmi chutili. Dakujem za recept. Dávam 1 !!!

  • Zuzana Šindlerová | 1. 10. 2007 11:52

    Rychlý a velmi chutný moučník, fakt se nestačil do druhého dne rozležet, ze začátku vypadala náplň hodně řídká, ale krásně ztuhla v chladu a zaslouženě dávám jedničku.

  • Jířa | 14. 4. 2007 17:39

    Nelze jinak než dát za 1!

  • Zdeňka | 4. 3. 2007 18:48

    Hani,taky jsem včera pekla,s vyvalováním jsem se taky nenamáhala a těsto namačkala rukama.Dělala jsem přesně podle receptu akorát jsem pekla o 10 minut déle,protože se mi zdála náplň neupečená a tak jsem měla těsto trochu přesušené.Příště dodržím dobu pečení 40 minut,néplň krásně ztuhne v chladnu.Dávám za 1.

  • Hana Rožníčková | 4. 3. 2007 18:35

    Gabčo, třeba to bylo tou Lukanou, nevím, já jí nepoužívám. Ale těsto neválím ( mám na to levé ruce ) a tak ho v pekáči " patlám " rukama. Stejně to po upečení není poznat.

  • Gábina Houšková | 4. 3. 2007 08:30

    Včera jsem vyzkoušela. Při přípravě těsta se mi nejdřív zdálo, že se to snad nikdy nespojí, ale nakonec se podařilo. Těsto se mi při vyvalování trhalo, tak jsem pláty těsta přenesla na plech s pečícím papírem a dotlačila rukama. Použila jsem Lukanu na pečení, možná to bylo tím.Náplně se mi zdálo moc, ale po upečení je akorát. Řezy jsou moc dobré a osvěžující. Ráno jsem ochutnala a musela se držet, aby ještě něco zbylo. Jasná 1, díky za recept.

  • Hana Rožníčková | 2. 3. 2007 11:07

    Zdeni, já peču v týdnu i o víkendu. Tyhle řezy jsou fakt výborné, v létě z lednice to bude osvěžující moučník. Zdá se to pracné, ale je to během chvíle hotové. A těsto nedávám ani odpočinout, z válu jde rovnou na plech, dám vařit pudink na malý plamen, mezitím loupu a krájím jablka, občas pudink zamíchám a je to na to šup.

  • Zdeňka | 2. 3. 2007 10:54

    Paní Hanko,vidím,že jste během krátké doby pekla řezy dvatrát,takže budou opravdu dobré.Už vím,co upeču tento víkend.

  • Hana Rožníčková | 1. 3. 2007 16:41

    Včera jsem musela zaexperimentovat, došla mi polohr. mouka, tak jsem těsto dělala z hladké a přidala trošku prášku do pečiva. Jde to udělat z obojího, výsledek je skoro stejný a výborný.

  • Hana Rožníčková | 24. 2. 2007 18:30

    Těsto je na velký plech, je ho jen slabá vrstvička. Náplň ( vše dle receptu ) jsem po upečení a vychladnutí měla krásně tuhou.

  • Naďa Lhotáková | 24. 2. 2007 14:41

    Na velký plech je málo těsta.Udělala jsem větší dávku.Do náplně jsem nepřidala šlehačku ani mléko.po přidání jablek to zřídlo.Jinak dobrý moučník!!!!

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 14:28

    A nesrazí se to mléko v kyselém džusu?

  • Ivana Přikrylová | 21. 2. 2007 15:07

    Určitě vyzkouším, jen mi připadá zbytečné do pudinku dávat tučnou šlehačku, nahradím ji mlékem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Jablečný džus Jablka Máslo Polohrubá mouka Šlehačka Sůl Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

64
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
61
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
39
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Jablkové řezy s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact