Žloutky vymícháme s cukrem do pěny, pomalu přiléváme horkou vodu a olej. Do vyšlehané pěny přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme. Necháme vychladnout.
2
Jablka nakrájíme na malé kostičky (bez slupek a jádřinců), přidáme cukr, 2 dcl vody a dusíme. Ve zbylých 2 dcl vody rozmícháme pudinky a pomalu lijeme do vařící se jablkové kaše. Uvaříme a necháme vychladnout. Vychladnuté pak natřeme na upečený piškot, dáme do lednice a potom krájíme na řezy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Malířová
|7. 12. 2007 16:26
pekla jsem ji už několikrát,protože nás doma zcela dostala...dík za receptík...1
Lenka S
|1. 10. 2006 19:09
Vynikající! A přitom téměř dietní. Pochutnali jsme si, dávám 1!
Anonym
|28. 9. 2006 18:18
Řezy neměly chybu no prostě bomba pro mlstné jazýčky.
Anonym
|15. 9. 2006 14:59
Výborný lehký recept, ještě jsem do jablkového rosolu přidala cca 50g namletých lískových oříšků, trošku rumu a po vychladnutí rosolu jsem ještě celou plochu řezů natřela dvěma zakysanými smetanami rozmíchanými s trochou cukru. Do večera nezbyl ani kousek!!!