Připravíme oloupaná a nadrobno nakrájená jablka, která až těsně před kladením na těsto promícháme se skořicí, opranými a osušenými rozinkami a krystalovým cukrem.
3
Těsto rozdělíme na 4 části a tence vyválíme 4 stejné obdélníky asi 20x30 cm. Pláty těsta klademe na tukem vymazaný plech a vždy prokládáme vrstvou jablek. Okraje těsta prsty přimáčkneme, aby ovoce nevytékalo. Vytékání šťávy můžeme zamezit také tím, že okraje plátů posypeme strouhankou. Poslední vrstvu těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a skořicí, propícháme vidličkou a nakrájíme na čtverce (usnadní to krájení po upečení, křehký povrch by se jinak lámal).
Chuťově moc dobrý. Jen to těsto jsem měla nějaké sypké, špatně se mi válelo a trhalo se...
sheila17
|24. 4. 2011 15:59
Udělala jsem ze 2/3 dávky do dortové formy. Předkrájela na výseče(dobrá a důležitá připomínka) a vypadalo i chutnalo to výborně. Myslím, že bych i ohromila návštěvu, ale snědli jsme to s miláčkem téměř na posezení při prvním opalování 8-)
Jana Malířová
|7. 12. 2007 16:29
Vyzkoušeno a budu je dělat častěji během zimy...nemají totiž chybu...oprávněně za 1
Martina Hühneová
|15. 4. 2007 17:59
Koláč se na mě směje, asi přidám ještě ořechy. Jen by možná bylo dobré tu první vrsvu těsta vytáhnout po okrajích plechu a nakonec spojit s tou poslední vrstvou. Tak by neměla šťáva z jablek vytékat.
Eva Kmečová
|13. 4. 2007 23:06
Vypadá to zajímavě, štrůdly můžu, tak to určitě zkusím
Irena Klasová
|11. 4. 2007 08:27
Paní Evo děkuji.Ještě máme nějaké zimní jablka, tak vyzkouším.
eva cervenkova
|10. 4. 2007 19:38
ano, presne tak!
Irena Klasová
|10. 4. 2007 15:19
Pochopila jsem to saprávně, že ty pláty se dávají na sebe: plát, náplň, plát, náplň, plát, náplň a poslední vrstva plát?Děkuji.