Mouku smícháme se solí, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme 60 ml mléka, posypeme cukrem a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko, máslo a cukr. Těsto necháme 30 minut kynout. Těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, narovnáme na plech, obložíme pokrájenými jablky a necháme 15 minut kynout. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut. Rozpustíme džem a koláčky jím potřeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ferda Mravenec
|16. 4. 2010 08:25
no snedly se....skoda, ocekavala jsem od nich vice
Martina Vašková
|7. 3. 2006 17:14
No normalka jsem udelala kolacky,na plech, na to dala na platky jablka, nechala nakynout a pak dala do trouby.
olča
|7. 3. 2006 15:56
Přečetla jsem si recept několikrát, ale stále nevím, jak si mám představit následující: ...narovnáme na plech, OBLOŽÍME POKRÁJENÝMI JABLKY a necháme 15 minut kynout.Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, jak to má vypadat.Děkuji.
Martina Vašková
|7. 3. 2006 14:35
Jsou naprosto skvele! Moc dekuju za recept. Akorat jsem pozmenila dzem - dala jsem borůvkový - jiný jsem neměla:-( ale je to i tak mňamka...
Marcela Vrabcová
|24. 5. 2005 16:46
Zbyly mi jablka z Hraběnčiných řezů, tak jsem hledala, jak je využít. A tohle je opravdu velka dobrota. Dělala jsem je s dvojite dávky a menší koláčky a teď už peču 4 plech. Na jablka jsem rovnou dala kopeček brusinek a teď krásně voní.