Z tvarohu, tuku, mouky a soli připravíme těsto a necháme odstát asi půl hodiny. Oloupaná a očištěná jablka nahrubo nastrouháme a promícháme s rozinkami a sekanými ořechy. Těsto vyválíme silné asi 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem asi 6 cm. Do středu dáme trochu náplně, přehneme a okraje dobře stlačíme. Upečeme. Ještě horké obalujeme v práškovém cukru smíchaným se skořicovým a necháme vychladnout.
2
Nepečeme příliš dopředu, stačí 2-3 dny před Vánoci.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana z VM
|8. 1. 2007 09:26
V sobotu jsem upekla stejně jako Alena H. Buchtička je vynikající a není moc sladká. Kdo chtěl sladší, přicukroval si ji. Je to velice jedlé, lehoučké a rychlé. Toto je moučník, který nikdy nezklame ! Díky za něj :o)
Alena H.
|2. 1. 2007 10:44
Také jsem vyzkoušela, ale těsto jsem rozpůlila, jednu půlku jsem vyválena na plech, těsto jsem pokryla jablky, cukrem a ořechy /rozinky u nás nejsou oblíbené/ a druhou polovinou jsem jablka přikryla. Upečené jsem posypala cukrem moučkovým a skořicovým. Moučník měl obrovský úspěch. S těstem se dobře pracuje.
Lenka
|20. 12. 2006 16:05
Vynikajici, chutna mi nejvice ze vsech sedmi druhu co jsem letos pekla. Udelala jsem to z dvojite davky a cela rodinka to pojidala jeste teple z plechu. Drzela jsem se presne podle receptu a i kdyz nektere rohlicky nebyly poradne zavrene,napln nevytekla. Diky moc, davam jedna s hvezdickou.
Anonym
|1. 3. 2006 19:51
Dobrý recept,dnes se dá opravdu koupit hodně věcí pro diabetiky nebo úplně předělat recept speciálně pro diabetiky,dobře to znám sám vařím pro takovou osobu.:) :) :)