Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme mouku, zamícháme a necháme 2 hodiny odležet.
2
Pak přidáme vejce, špetku soli, promícháme. Lžící nabíráme kousky, tvarujeme malé knedlíčky (průměr asi 5 cm), které oválíme v hrubé mouce. Vkládáme do vařící mírně osolené vody a vaříme 6-7 minut. Z této dávky je 18 knedlíčků.
já je delám bez vajícka,recept byl loni v tom sesitku za 5 kc - Posli recept.VUBEC!!!se nerozvari,obaluju v hl.mouce, vnoucata je maji nejradeji se strouhanyma orechama acukrem se skorici
Jana T.
|12. 2. 2008 20:28
Po přečtení receptu jsem váhala, jestli to mám zkusit. Dnes jsem uvařila, sklidila úspěch a určitě budu opakovat. Jedli jsme jen polité máslem a oslazené.
dáša-šá
|9. 2. 2008 15:51
vzkaz pro autorku:helo jsi to ty s tou zlomenou rukou?jestli jo, tak knedle jsou výborné, sama jsem je jedla, a v létě, kdy je zahrada plná jablek a já je nosím všem do práce chutnají skvěle, zvlášt když je udělá někdo jiný..Dáša
dáša-šá
|9. 2. 2008 15:50
vzkaz pro autorku:helo jsi to ty s tou zlomenou rukou?jestli jo, tak knedle jsou výborné, sama jsem je jedla, a v létě, kdy je zahrada plná jablek a já je nosím všem do práce chutnají skvěle, zvlášt když je udělá někdo jiný..Dáša
Věra z Dc
|11. 1. 2008 14:40
super ...díky, vyzkouším, tyto jídla "chudých" jsou většinou moc chutná.
Helena K.
|11. 1. 2008 13:08
Omlouvám se-zapomněla jsem napsat že polévám máslem a posypu na kousku másla osmaženou strouhankou
Věra z Dc
|11. 1. 2008 10:37
Dotaz : knedlíčky podáváte polité máslem ? cukrem ? skořicí ? mákem ? nebo šlehačka ? jak ? nebo jen tak ? recept je velmi jednoduchý ale chybí mi tam taková třešnička....nakonec.