Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a zakapeme šťávou z citronu. Tuk, cukr a vanilkový cukr zamícháme do hladka. Postupně přidáváme vajíčka. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva. K této mase přidáme nakrájená jablka a skořici - množství podle chuti. Lžící tvoříme na vymazaný plech hromádky. Raději dál od sebe, protože když jsou jablka moc štavnatá trošku se roztečou. Pečeme na 200 °C asi 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Líba
|4. 11. 2012 16:32
Mohu se prosím zeptat co dáváte za tuk?
Máchová
|14. 9. 2011 14:47
Jsou moc dobré. Trochu jiný recept, než obvykle - teď, když je hodně jablek, mohu doporučit.
Jitka Petrásková
|25. 1. 2008 18:12
Bochánky jsou opravdu vynikající, dělám je pravidelně z prvních letních jablek. Z dávky je jich hodně, ale nikdy se nedožijí druhého dne, mizí ještě vlažné.