• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablková žemlovka
Napište svůj komentář k receptu

Jablková žemlovka

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 77
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablková žemlovka
Jablková žemlovka
Jablková žemlovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 1
      l mléko teplé
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      ks rohlík
    • 1
      lžička skořice - mletá nebo skořicový cukr
    • 8
      ks jablka oloupaná bez jadřinců
    • 1
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem, skořicí (nebo skořicovým cukrem). Namočené rohlíky pokládáme do vymazaného pekáče. Poklademe na rohlíky jablka a opět rohlíky... Posypeme vanilkovým cukrem a polijeme rozšlehanými vajíčky. A dáme do trouby péct. Až je žemlovka do zlatova až hněda upečená, tak hned podáváme a můžeme ještě posypat skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 30. 9. 2016 15:09

    To bude tím že umíš (promiň) hovno. Uvar si čaj, ale ať ho nespalis.

  • Olga | 30. 9. 2016 15:04

    Tak asi umis (promiň) ale hovno. Uvar si caj ale at ho nespalis. Ale at ho nespalis

  • Květuše | 18. 8. 2016 06:37

    Anebo,místo rohlíků,nebo veky dáte obyč.vánočku.To nám dělala naše mamina.S jablky,nebo s tvarohem,spíš s obojím.Aby to prý mělo výživu :-)

  • foltpa | 23. 7. 2016 21:16

    Milujeme zemlovku.Ja dávám poslední vrstvu jablíčka a poleju vejcem.Obcas kombinujeme s oříšky,kokosem a rumem.Muzete použít hrušky i jiné pokrajene ovoce. ;-)

  • berka | 4. 11. 2015 10:58

    Maminka Tě asi neučila, že na jído se neříká fuj nebo hnus !! Pokud to někomu nechutná, tak se to učitě dá říci i lépe. Právě třeba tím : "Mě to vůbec nechutnalo". Sto lidí - sto chutí !!

  • Ondřej Cikánek | 4. 11. 2015 10:36

    Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá :-P

  • Ondřej Cikánek | 4. 11. 2015 10:36

    Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá

  • Alexandr | 14. 8. 2015 09:55

    To byl hnus :'(

  • Ota | 1. 3. 2015 11:51

    To je dort Česká kuchyň nemá konkurenci.

  • Jačna
    Jačna | 24. 1. 2014 17:10

    Já miluju žemlovku :3

  • Sadilkovi30 | 16. 1. 2014 06:34

    super jednoduchý recept, všem moc chutnal. díky :-)

  • Zuzana | 28. 9. 2011 13:29

    Děkuji za recept, uvařeno bylo skutečně rychle a jednoduše! :-*

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 15:09

    Abych se přiznala tento recept mám sice mezi oblíbenými, ale žemlovku vždy dělám podle komentáře od Zdeny z JM z 11.2.2008 ;-) je vynikající a příprava je opravdu jednoduchá. Ještě do tvarohu přidávám buď rozinky a v poslední době více oblíbené brusinky.

  • 1 | 11. 2. 2011 13:21

    <3

  • lkadlecova | 8. 12. 2010 19:37

    Ahoj díky za recept na výbornou žemlovku jen mi přišlo že rohlíky byly moc nasáklé ale jinak výborné!! Dávám 1

  • IVANA jACÁKOVÁ | 25. 10. 2010 18:00

    ;-) :-P :-D moc dobrý jídlo :-) :-\ :-D

  • Iveta Janatová | 14. 5. 2010 20:37

    Máme rádi toto jídlo a střídám jablka nebo rebarboru s tvarohem.

  • Lucka Gal | 18. 2. 2010 10:35

    Tak to zkouším zas :-) Jablka mám na plátky a rohlíky jsem v mléce jenom "protáhla". Jablka jsem musela zase osladit, nejsou moc sladká. Ten sníh z bílků do žemlovky taky nevypadá špatně. Ale dneska jsem na šlehání byla líná.Dopadlo to dobře, i když to po vytažení z trouby chvíli vypadalo, že je tam vody zase trošku moc, tak se hned vsákla výsledek byl mňam :-)

  • recepty 73 | 20. 1. 2010 20:55

    Také jablka dávám na plátky pokrájená a používám pouze vanilkový nebo skořicový cukr,kterým posypávám rohlíky máčené v mléce s vejcem.Jiří

  • Simča Sládková | 20. 1. 2010 19:25

    Lucko Gal - já tedy plátky rohlíků či veky jen tak "protáhnu" mlíkem, od kterého jsem rozšlehala vejce a rozmíchala cukr. Naskládám, posypu plátky jablek (nestrouhám je, možná proto mi z nich šťáva nějak neteče). Také si myslím, že když se do jablek přidá cukr, pustí šťávu. Takže já jablka krájím na plátky, posypu jimi vrstvu rohlíků, přidám trochu skořice a rozinek a dávám další vrstvu veky (rohlíků), kterou opět jen protáhnu oslazeným mlékem s vajíčkem. Pokud mi toto mléko zbyde, naliju zbytek na hotovou žemlovku (mívám ji z 5 vrstev, tedy houska - jablka - houska - jablka - houska.) Na horní vrstvu dám lupínky másla a upeču...

  • Olga Zehnalová | 20. 1. 2010 19:23

    Lucka, neviem prečo si mala v žemlovke veľa vody, možno boli jablká veľmi šťavnaté. Ja robím žemľovku takto: do vlažného mlieka dám trocha rozpusteného masla, trocha cukru, žľtka - premiešam, pridám nakrájané rohlíky, nechám chvíľu postáť a primiešam vyšľahaný sneh z bielkov, vznikne taká ľahká zmes, z ktorej polovicu dám do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, na to dám jablká postrúhané na plátky zmiešané so škoricou a cukrom, niekedy dám aj ochutený tvaroh s hrozienkam a na to druhú polovicu rohlíkovej zmesi. Dám piecť do vyhriatej rúry do zlatej farby.Žemľovka je ľahučká, pretože je tam ten sneh.Doporučujem. Niekedy miesto jabľk dávam marhuľový kompot.

  • Lucka Gal | 20. 1. 2010 16:06

    Jsem ve vaření docela začátečník, tak pro ty ostatní, co je to netrklo: Jablka pořádně vymačkat .. Žemlovka mi během pečení plavala a musela jsem vodu několikrát ubírat. Možná jsem udělala chybu ještě i jinde, třeba ty rohlíky jsem nemusela máčet až do změknutí? Ale jinak je žemlovka dobrá a příště to zkusím zas :-) Budu ráda za každou radu, aby příště neplavala :-)

  • Eva K. | 21. 8. 2009 13:22

    Dobrý den, mohu se zeptat, na kolik žemlovku a jak dlouho pečete?? Děkuji :)

  • recepty 73 | 22. 4. 2009 10:13

    Právě jsem vyndal z trouby!Neměli jsme jí snad už půl roku.Starší pečivo ale potřebovalo využít.Vejce vůbec nepoužívám,mléko nemusí být teplé a jablka stačí pokrájet.Vynikající i za studena,ale to už není tak nadýchaná.Jiří

  • Drahomíra Dunajová | 23. 11. 2008 09:44

    Zkuste do mléka nasypat vanilkový pudink a vanilkový cukr má to lepší chuť

  • pavel cipis | 22. 11. 2008 10:19

    taak uz sem naloupal jabka a zbytek nechám na mamince doufam zhe se ji povede :D

  • Petra | 4. 3. 2008 07:59

    Tak hotovo! Je dobrá a ač není jako od maminky, tak je fajn.

  • Petra | 3. 3. 2008 15:35

    Právě jsem jí dala do trouby a jsem zvědavá jaká bude. Brala jsem to trochu od oka, ale zatím to voní zajímavě tak snad ok :-)

  • Evik | 17. 2. 2008 08:19

    Tede super. Děkuji všem,co sem píší své zkušenosti. V kuchařce jsem nenašla žádnou žemlovku a tak mě napadlo podívat se sem. A jsem mile překvapená. Jdu do toho a pak napíšu,jak se povedla.

  • Jana T. | 11. 2. 2008 14:54

    Dělám taky jednoduše. Rohlíky nakrájím do mísy, zaleju mlékem s rozšlehanými vejci - množství podle potřeby. Zamíchám, dám do hodně vymazaného pekáčku, nebo remosky, na to vrstvu předem připravených nastrouhaných a podle chuti upravených jablek. Navrch zbytek rohlíkové směsi a pokladu kousky másla. Pěkně do růžova upeču. Moc se mně líbí postup Zdeny s nakrájenými jablky, určitě příště vyzkouším, člověk se zkrátka může učit pořád.

  • Zdena z JM | 11. 2. 2008 12:37

    Žemlovku dělám velmi jednoduše:nadrobím do mísy asi 8 rohlíků (popř.zbytky-koláče nebo buchty s tvarohem,zbytek vánočky apod.).Zaleju mlékem (množství neodměřuji-zkrátka tolik mléka, aby se vsáklo).Přidám 4 vejce, 125 g másla nebo rostlinného rozpuštěného tuku a cukr podle chuti.Do této hmoty přidám asi 4 na kostičky nakrájená jablka a vše promíchám.1/2 dám do remosky, na to přijde ochucený tvaroh (1/2 kg) a zbytek rohlíkové směsi.A upeču.Je to velmi rychle připravené,žádné krájení a máčení rohlíků.

  • Tereza J. | 11. 2. 2008 12:08

    Na žemľovku namáčam rožky v studenom mlieku, jablká strúham na plátky a posypem cukrom a škoricou. Vajíčkami nezalievam. Hotovú posypem práškovým cukrom. Niekedy dávam vrstvu jabĺk a vrstvu tvarohu zmiešaného s vajíčkom a cukrom s vanilkovým cukrom.

  • Iva | 10. 2. 2008 11:26

    taky jsem vždycky prokládala jablka a rohlíky, ale bylo to suché. Nyní jsem ocucená jablka (i rumem) smíchala s namočenými rohlíky v mléce, sněhem a ušlehanými žloutky s cukrem a máslem (podobně jako u rýžového nákypu) a bylo to "boží" Prostě Einotopf.

  • Pavel | 28. 9. 2007 13:25

    Co ten anonym z 1. 5.07 pise?!Jsem v Anglii taky a rohliky jsou na kazdem rohu!Zemlovku delam stejne jako v Cesku a nevidim zadny rozdil.

  • Táňa Miňová | 20. 9. 2007 10:31

    Žemlovka se může potřít použe ušlehaným sněhem s bílků a cukru a pak upéct.

  • Di | 20. 9. 2007 09:29

    U nás doma se Barunko taky žemlovka nezalívá vajíčky. Vrství se jen rohlíky, namočené v tochu oslazeném mléce, a jablková náplň - může se pod ni dát i tvarohová náplň. Záleží na chuti a zvyklostech.

  • Barunka | 19. 9. 2007 20:04

    Nevadi, kdyz jsem na konec nezalila vajicky ?

  • Anonym | 1. 5. 2007 17:36

    Jelikoz jsem v Anglii a rohliky tu nejsou tak jem se rozhodla to zkusit z toustoveho chleba.No je to v celku dobre a nemusi se to moc sladit pac toustovi chleb tady je sladky.Pochutnala jsem si.

  • Anonym | 23. 2. 2007 23:28

    6emlovka se u nás doma dělá z vánočky a je vynikající-nemusí se tolik sladit...

  • helena sumarová | 23. 2. 2007 07:39

    Moje žemlovka má více vrstev, žemle, jablka, žemle, tvaroh - jako do buchet, žemle. Rohlíky namáčím do mléka s vejcem, nahoru plátky másla. Jinak vše obdobné.

  • Máří | 22. 2. 2007 16:15

    Rohlíky nenamáčím, někdy místo nich použiju plátky veky nebo vánočky, střídám vrstvy s jablky s cukrem a skořicí a sekanými ořechy. Nejdřív zapeču nasucho a až začne vrchní vrstva růžovět, zaliju hrnkem mléka s rozšlehaným vejcem a dopeču. Žemlovka je pak víc křupavější. Pokud dělám navrch sněhovou čepici, ušlehám bílky s cukrem a nechám je jen krátce zapéct.

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 13:55

    Majko, to je dobry napad s tim snehem. Mamka dela jednu buchtu se snehem a mam to rada, zkusim to na zemlovce ;-) Ja davala cela vajicka do mleka s vanilkovym cukrem. Jinak davam do zemlovky rozinky, bez tech to proste neni ono. Nekdy i orechy. Tchyne dava i vrstvu tvarohu na jablka, ale ten se mi po upeceni zda takovy vysuseny.

  • Majka Rončáková | 22. 2. 2007 12:53

    Nedávám do mléka celé vajíčka, ale jenom žloutky. Bílky ušlehám a před dopečením je namažu nahoru a až sezlátnou je hotovo.

  • Jitka | 22. 2. 2007 12:40

    Já dělám žemlovku trochu složitější. Rohlíky máčím ve šlehačce. Na ně natřu meruňkovou marmeládu, dále nastrouhaná jablka, posypu cukrem a skořicí a mletými ořechy. Není nutné moc sladit, marmeláda je dost sladká. Po navrstvení zaliju žloutky rozšlehanými v mléce. Po zapečení udělám sníh a nechám ho zrůžovět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Žemlovka
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Mléko Rohlík Skořice - mletá Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
25
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
25
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jablková buchta II
Jablková buchta II
Jablková placka
Jablková placka
Jablková roláda
Jablková roláda
Jablková žemlovka se sněhem
Jablková žemlovka se sněhem
Jablkové bochánky
Jablkové bochánky
Jablkové knedlíčky
Jablkové knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Jablková žemlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact