• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablková žemlovka
Napište svůj komentář k receptu

Jablková žemlovka

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 77
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablková žemlovka
Jablková žemlovka
Jablková žemlovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 1
      l mléko teplé
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      ks rohlík
    • 1
      lžička skořice - mletá nebo skořicový cukr
    • 8
      ks jablka oloupaná bez jadřinců
    • 1
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem, skořicí (nebo skořicovým cukrem). Namočené rohlíky pokládáme do vymazaného pekáče. Poklademe na rohlíky jablka a opět rohlíky... Posypeme vanilkovým cukrem a polijeme rozšlehanými vajíčky. A dáme do trouby péct. Až je žemlovka do zlatova až hněda upečená, tak hned podáváme a můžeme ještě posypat skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 30. 9. 2016 15:09

    To bude tím že umíš (promiň) hovno. Uvar si čaj, ale ať ho nespalis.

  • Olga | 30. 9. 2016 15:04

    Tak asi umis (promiň) ale hovno. Uvar si caj ale at ho nespalis. Ale at ho nespalis

  • Květuše | 18. 8. 2016 06:37

    Anebo,místo rohlíků,nebo veky dáte obyč.vánočku.To nám dělala naše mamina.S jablky,nebo s tvarohem,spíš s obojím.Aby to prý mělo výživu :-)

  • foltpa | 23. 7. 2016 21:16

    Milujeme zemlovku.Ja dávám poslední vrstvu jablíčka a poleju vejcem.Obcas kombinujeme s oříšky,kokosem a rumem.Muzete použít hrušky i jiné pokrajene ovoce. ;-)

  • berka | 4. 11. 2015 10:58

    Maminka Tě asi neučila, že na jído se neříká fuj nebo hnus !! Pokud to někomu nechutná, tak se to učitě dá říci i lépe. Právě třeba tím : "Mě to vůbec nechutnalo". Sto lidí - sto chutí !!

  • Ondřej Cikánek | 4. 11. 2015 10:36

    Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá :-P

  • Ondřej Cikánek | 4. 11. 2015 10:36

    Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá

  • Alexandr | 14. 8. 2015 09:55

    To byl hnus :'(

  • Ota | 1. 3. 2015 11:51

    To je dort Česká kuchyň nemá konkurenci.

  • Jačna
    Jačna | 24. 1. 2014 17:10

    Já miluju žemlovku :3

  • Sadilkovi30 | 16. 1. 2014 06:34

    super jednoduchý recept, všem moc chutnal. díky :-)

  • Zuzana | 28. 9. 2011 13:29

    Děkuji za recept, uvařeno bylo skutečně rychle a jednoduše! :-*

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 15:09

    Abych se přiznala tento recept mám sice mezi oblíbenými, ale žemlovku vždy dělám podle komentáře od Zdeny z JM z 11.2.2008 ;-) je vynikající a příprava je opravdu jednoduchá. Ještě do tvarohu přidávám buď rozinky a v poslední době více oblíbené brusinky.

  • 1 | 11. 2. 2011 13:21

    <3

  • lkadlecova | 8. 12. 2010 19:37

    Ahoj díky za recept na výbornou žemlovku jen mi přišlo že rohlíky byly moc nasáklé ale jinak výborné!! Dávám 1

  • IVANA jACÁKOVÁ | 25. 10. 2010 18:00

    ;-) :-P :-D moc dobrý jídlo :-) :-\ :-D

  • Iveta Janatová | 14. 5. 2010 20:37

    Máme rádi toto jídlo a střídám jablka nebo rebarboru s tvarohem.

  • Lucka Gal | 18. 2. 2010 10:35

    Tak to zkouším zas :-) Jablka mám na plátky a rohlíky jsem v mléce jenom "protáhla". Jablka jsem musela zase osladit, nejsou moc sladká. Ten sníh z bílků do žemlovky taky nevypadá špatně. Ale dneska jsem na šlehání byla líná.Dopadlo to dobře, i když to po vytažení z trouby chvíli vypadalo, že je tam vody zase trošku moc, tak se hned vsákla výsledek byl mňam :-)

  • recepty 73 | 20. 1. 2010 20:55

    Také jablka dávám na plátky pokrájená a používám pouze vanilkový nebo skořicový cukr,kterým posypávám rohlíky máčené v mléce s vejcem.Jiří

  • Simča Sládková | 20. 1. 2010 19:25

    Lucko Gal - já tedy plátky rohlíků či veky jen tak "protáhnu" mlíkem, od kterého jsem rozšlehala vejce a rozmíchala cukr. Naskládám, posypu plátky jablek (nestrouhám je, možná proto mi z nich šťáva nějak neteče). Také si myslím, že když se do jablek přidá cukr, pustí šťávu. Takže já jablka krájím na plátky, posypu jimi vrstvu rohlíků, přidám trochu skořice a rozinek a dávám další vrstvu veky (rohlíků), kterou opět jen protáhnu oslazeným mlékem s vajíčkem. Pokud mi toto mléko zbyde, naliju zbytek na hotovou žemlovku (mívám ji z 5 vrstev, tedy houska - jablka - houska - jablka - houska.) Na horní vrstvu dám lupínky másla a upeču...

  • Olga Zehnalová | 20. 1. 2010 19:23

    Lucka, neviem prečo si mala v žemlovke veľa vody, možno boli jablká veľmi šťavnaté. Ja robím žemľovku takto: do vlažného mlieka dám trocha rozpusteného masla, trocha cukru, žľtka - premiešam, pridám nakrájané rohlíky, nechám chvíľu postáť a primiešam vyšľahaný sneh z bielkov, vznikne taká ľahká zmes, z ktorej polovicu dám do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, na to dám jablká postrúhané na plátky zmiešané so škoricou a cukrom, niekedy dám aj ochutený tvaroh s hrozienkam a na to druhú polovicu rohlíkovej zmesi. Dám piecť do vyhriatej rúry do zlatej farby.Žemľovka je ľahučká, pretože je tam ten sneh.Doporučujem. Niekedy miesto jabľk dávam marhuľový kompot.

  • Lucka Gal | 20. 1. 2010 16:06

    Jsem ve vaření docela začátečník, tak pro ty ostatní, co je to netrklo: Jablka pořádně vymačkat .. Žemlovka mi během pečení plavala a musela jsem vodu několikrát ubírat. Možná jsem udělala chybu ještě i jinde, třeba ty rohlíky jsem nemusela máčet až do změknutí? Ale jinak je žemlovka dobrá a příště to zkusím zas :-) Budu ráda za každou radu, aby příště neplavala :-)

  • Eva K. | 21. 8. 2009 13:22

    Dobrý den, mohu se zeptat, na kolik žemlovku a jak dlouho pečete?? Děkuji :)

  • recepty 73 | 22. 4. 2009 10:13

    Právě jsem vyndal z trouby!Neměli jsme jí snad už půl roku.Starší pečivo ale potřebovalo využít.Vejce vůbec nepoužívám,mléko nemusí být teplé a jablka stačí pokrájet.Vynikající i za studena,ale to už není tak nadýchaná.Jiří

  • Drahomíra Dunajová | 23. 11. 2008 09:44

    Zkuste do mléka nasypat vanilkový pudink a vanilkový cukr má to lepší chuť

  • pavel cipis | 22. 11. 2008 10:19

    taak uz sem naloupal jabka a zbytek nechám na mamince doufam zhe se ji povede :D

  • Petra | 4. 3. 2008 07:59

    Tak hotovo! Je dobrá a ač není jako od maminky, tak je fajn.

  • Petra | 3. 3. 2008 15:35

    Právě jsem jí dala do trouby a jsem zvědavá jaká bude. Brala jsem to trochu od oka, ale zatím to voní zajímavě tak snad ok :-)

  • Evik | 17. 2. 2008 08:19

    Tede super. Děkuji všem,co sem píší své zkušenosti. V kuchařce jsem nenašla žádnou žemlovku a tak mě napadlo podívat se sem. A jsem mile překvapená. Jdu do toho a pak napíšu,jak se povedla.

  • Jana T. | 11. 2. 2008 14:54

    Dělám taky jednoduše. Rohlíky nakrájím do mísy, zaleju mlékem s rozšlehanými vejci - množství podle potřeby. Zamíchám, dám do hodně vymazaného pekáčku, nebo remosky, na to vrstvu předem připravených nastrouhaných a podle chuti upravených jablek. Navrch zbytek rohlíkové směsi a pokladu kousky másla. Pěkně do růžova upeču. Moc se mně líbí postup Zdeny s nakrájenými jablky, určitě příště vyzkouším, člověk se zkrátka může učit pořád.

  • Zdena z JM | 11. 2. 2008 12:37

    Žemlovku dělám velmi jednoduše:nadrobím do mísy asi 8 rohlíků (popř.zbytky-koláče nebo buchty s tvarohem,zbytek vánočky apod.).Zaleju mlékem (množství neodměřuji-zkrátka tolik mléka, aby se vsáklo).Přidám 4 vejce, 125 g másla nebo rostlinného rozpuštěného tuku a cukr podle chuti.Do této hmoty přidám asi 4 na kostičky nakrájená jablka a vše promíchám.1/2 dám do remosky, na to přijde ochucený tvaroh (1/2 kg) a zbytek rohlíkové směsi.A upeču.Je to velmi rychle připravené,žádné krájení a máčení rohlíků.

  • Tereza J. | 11. 2. 2008 12:08

    Na žemľovku namáčam rožky v studenom mlieku, jablká strúham na plátky a posypem cukrom a škoricou. Vajíčkami nezalievam. Hotovú posypem práškovým cukrom. Niekedy dávam vrstvu jabĺk a vrstvu tvarohu zmiešaného s vajíčkom a cukrom s vanilkovým cukrom.

  • Iva | 10. 2. 2008 11:26

    taky jsem vždycky prokládala jablka a rohlíky, ale bylo to suché. Nyní jsem ocucená jablka (i rumem) smíchala s namočenými rohlíky v mléce, sněhem a ušlehanými žloutky s cukrem a máslem (podobně jako u rýžového nákypu) a bylo to "boží" Prostě Einotopf.

  • Pavel | 28. 9. 2007 13:25

    Co ten anonym z 1. 5.07 pise?!Jsem v Anglii taky a rohliky jsou na kazdem rohu!Zemlovku delam stejne jako v Cesku a nevidim zadny rozdil.

  • Táňa Miňová | 20. 9. 2007 10:31

    Žemlovka se může potřít použe ušlehaným sněhem s bílků a cukru a pak upéct.

  • Di | 20. 9. 2007 09:29

    U nás doma se Barunko taky žemlovka nezalívá vajíčky. Vrství se jen rohlíky, namočené v tochu oslazeném mléce, a jablková náplň - může se pod ni dát i tvarohová náplň. Záleží na chuti a zvyklostech.

  • Barunka | 19. 9. 2007 20:04

    Nevadi, kdyz jsem na konec nezalila vajicky ?

  • Anonym | 1. 5. 2007 17:36

    Jelikoz jsem v Anglii a rohliky tu nejsou tak jem se rozhodla to zkusit z toustoveho chleba.No je to v celku dobre a nemusi se to moc sladit pac toustovi chleb tady je sladky.Pochutnala jsem si.

  • Anonym | 23. 2. 2007 23:28

    6emlovka se u nás doma dělá z vánočky a je vynikající-nemusí se tolik sladit...

  • helena sumarová | 23. 2. 2007 07:39

    Moje žemlovka má více vrstev, žemle, jablka, žemle, tvaroh - jako do buchet, žemle. Rohlíky namáčím do mléka s vejcem, nahoru plátky másla. Jinak vše obdobné.

  • Máří | 22. 2. 2007 16:15

    Rohlíky nenamáčím, někdy místo nich použiju plátky veky nebo vánočky, střídám vrstvy s jablky s cukrem a skořicí a sekanými ořechy. Nejdřív zapeču nasucho a až začne vrchní vrstva růžovět, zaliju hrnkem mléka s rozšlehaným vejcem a dopeču. Žemlovka je pak víc křupavější. Pokud dělám navrch sněhovou čepici, ušlehám bílky s cukrem a nechám je jen krátce zapéct.

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 13:55

    Majko, to je dobry napad s tim snehem. Mamka dela jednu buchtu se snehem a mam to rada, zkusim to na zemlovce ;-) Ja davala cela vajicka do mleka s vanilkovym cukrem. Jinak davam do zemlovky rozinky, bez tech to proste neni ono. Nekdy i orechy. Tchyne dava i vrstvu tvarohu na jablka, ale ten se mi po upeceni zda takovy vysuseny.

  • Majka Rončáková | 22. 2. 2007 12:53

    Nedávám do mléka celé vajíčka, ale jenom žloutky. Bílky ušlehám a před dopečením je namažu nahoru a až sezlátnou je hotovo.

  • Jitka | 22. 2. 2007 12:40

    Já dělám žemlovku trochu složitější. Rohlíky máčím ve šlehačce. Na ně natřu meruňkovou marmeládu, dále nastrouhaná jablka, posypu cukrem a skořicí a mletými ořechy. Není nutné moc sladit, marmeláda je dost sladká. Po navrstvení zaliju žloutky rozšlehanými v mléce. Po zapečení udělám sníh a nechám ho zrůžovět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Žemlovka
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Mléko Rohlík Skořice - mletá Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

53
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
46
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jablková buchta II
Jablková buchta II
Jablková placka
Jablková placka
Jablková roláda
Jablková roláda
Jablková žemlovka se sněhem
Jablková žemlovka se sněhem
Jablkové bochánky
Jablkové bochánky
Jablkové knedlíčky
Jablkové knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Jablková žemlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact