Jablka a hrušky omyjeme, oloupáme, pokrájíme, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme. Hmotu rozmixujeme nebo propasírujeme a dále zahříváme až se odpaří část tekutiny.
2
Do marmelády postupně přidáváme cukr a stále mícháme, aby se hmota nepřipálila. Nakonec přidáme lžičku kyseliny citronové, dvě lžičky skořice, povaříme asi 5 minut a plníme do nahřátých sklenic. Uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Karkulka
|23. 9. 2014 09:02
Dobry den Verko,
Zaujal me Vás recept a chtěla bych tuto marmeladu zkusit. Zajímalo by me ale co je myšleno tim,ze se marmeláda plní do nahratych sklenic?Asi je to primitivni otázka,ale byla bych moc rada kdyby jste mi poradila.
Děkuji! :-)
výborná marmeláda, teplá než šla do skleniček byla nejlepší, akorát mi moc nezhoustla, spíš připomíná dětskou přesnídávku, ale i přesto, byla na ještě teplé lívance vynikající. ;-)