3 jablka nastrouháme na hrubo a použijeme do těsta z výše uvedených surovin. Ze čtvrtého jablka vyndáme pouze jadřinec a jablko nakrájíme na kolečka tak, aby střed kolečka tvořil právě chybějící jadřinec. Těsto vylijeme do vysokého vymazaného a vysypaného pekáče, povrch ozdobíme jablkovými kolečky a pečeme při 175 °C cca 25 minut.
2
Tento recept jsem získala od kamarádky. Osobně jablka sekám 4 větší v nádstavci pro ruční mixér, do těsta dávám opravdu velké množství skořice (jednak těsto provoní, jednak obarví) a jen 1/2 hrnku oleje (kysané smetany a jablek je tam podle mne dost), k pečení pak používám vysoký plech a tím pádem potřebuji 2-3 jablka na pokladení povrchu. Buchta nám chutná i v kombinaci s kopečkem šlehačky či vanilkové zmrzliny. Pile