Utřeme cukr, tuk a žloutky, přidáme jablka, ořechy, rum, vanilkový cukr, mouku, kakao, skořici a zamícháme. Nakonec prášek do pečiva smíchaný s troškou mouky a ušlehaný sníh z bilků. Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka hotová. Vyklopit z formy po vychladnutí. Do těsta se nepřidává žádná tekutina.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marika
|10. 4. 2011 15:13
Pekla jsem 75 minut. Těsto bylo hodně husté, ale asi jak jabka pustily štávu (a to jsem je ještě slila, jak jsem je nechala stát s vanilkovým cukrem a skořicí), bábovka byla stále mokrá. Pekla jsem na 175 pak na 180 C. Aby se nepřipalovala nahoře, přikryla jsem alobalem. Chutově výborná, ale hodně mokrá, takže i drolí.
Simča Sládková
|30. 7. 2010 15:47
Tak jsem potřebovala zlikvidovat jablka, co nám padají na zahradě a hledala recept, do kterého bych jich "nacpala" co nejvíc. Takže do bábovky jsem nastrouhala asi 700 g jablek a je velice dobrá. Kousky ořechů krásně křupou :-), rumu mohlo být i o trochu více :-).