Ušleháme žloutky cukrem a postupně zašleháme rozpuštěné máslo (vlahé). Smícháme mouku s práškem do pečiva, ořechy, kokosem, rozinkami a nastrouhanými jablky. Z bílků ušleháme sníh a potom všechny suroviny postupně smícháme dohromady. Pečeme ve vymazané a vysypané formě ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarda
|1. 7. 2012 09:32
Tedy dělal jsem už poměrně dost bábovek, ale tato mne zklamala. Chuťově ještě docela dobrá, ale už z množství jednotlivých surovin (žádné mléko, málo tuku, hodně tuhých přísad-kokos, ořechy, mouka) je vidět, že těsto musí být nutně tuhé. Takže bábovka je těžká a působí až dojmem, že je zdrcnutá. Takže nic moc. Dávám známku 3.
Jana z VM
|14. 2. 2008 11:16
Tak jsem po delší době znovu tento recept vyzkoušela, ale dala jsem těsto na plech. Je fakt, že je to trochu fuška - těsto je tuhé, jak psala paní Pavla a byla jsem vyděšená (už jsem to zapomněla.....), ale dopadlo to výborně. Pekla jsem ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Vychladlé pocákala čokoládovou polevou a nechala do druhého dne. Byla výborná! Padla během odpoledne.... Je to celkem rychlé a stojí za to.
Pavel
|10. 2. 2008 16:18
Právě jsme bábovku dopekli a je výborná! Místo ořechů jsme použili mandle, protože je máme radši.
Jana z VM
|2. 3. 2007 07:13
Pavlo, jsem ráda, že jste bábovku vyzkoušela a chutná Vám ! Je to taky naše oblíbená a nikdy se neomrzí :o)
Pavla K.
|1. 3. 2007 19:55
Dobrý den,včera jsem tento recept také vyzkoušela,je naprosto vynikající, pustili jsme se do něho s tátou ještě "zatepla" a i po vychladnutí byl výborný, zítra peču bábovku znova, aby mohli ochutnat i kolegové v práci. Díky za moc moc dobrý recept!
J. D.
|27. 1. 2006 09:27
Dobrý den, chtěla jsem nějaký neobvyklý recept a to tenhle skutečně je.Těsto bylo netekuté povahy,pekla jsem 40min do růžova :-) Chtěla jsem překvapit "tchýni" o min.víkendu a podařilo se mi to :-)) Bábovka měla úspěch a musela jsem dokonce prozradit i tento výborný recept. :-)Děkuji za TIP ! :-))