Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Otvory naplníme směsí drcených ořechů, vanilkového a skořicového cukru a rozpuštěného másla. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, rozdělíme jej na čtyři čtverce a do každého zabalíme naplněné jablko.
2
Jablka přeložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení jablka občas potřeme máslem. Hotová jablka nemusejí být zcela měkká.
3
Před podáváním každé ozdobíme několika lístky bazalky.
půlku jsem udělala s ořechy, půlku s brusinkami a obojí bylo super ;-)
Sylva Karešová
|30. 3. 2008 01:34
Tak jsem dnes zkusila, co jsem zde psala v komentáři...Tedy náplň ze Salka, tvarohu, kokosu, ale místo borůvek, které jsem nedostala, jsem použila mražené ostružiny. A bylo to zajímavé.Ale stejně si myslím, že klasika je klasika.
Andrea
|24. 3. 2008 14:19
Nic nového.Zcela běžný recept na jablka v županu.....
Sylva Karešová
|21. 3. 2008 20:54
Včera jsem je zrovna dělala a jsou fakt super. Vlastně jsem je nikdy dřív nejedla, natož abych je dělala. Dřív jsem ani pořádně nevěděla, co to je. Pak jsem objevila tento recept, zaujal mne, a tak jsem to zkusila. Fakt dobrý. :-)Napadlo mě, že by mohla být dobrá náplň i tato: tvaroh, salko (nebo cukr), kokos a trocha borůvek. V poměru, jaký bude vyhovovat individuálně asi. Určitě to někdy tak zkusím...
Andrea
|20. 3. 2008 11:54
Nic nového.....
Sylva Karešová
|19. 3. 2008 16:27
Pane KARLE PROKOPOVIČI - proč v komentáři tak zdůrazňujete mé jméno??? Tak jako pokud se Vám jeho recept nelíbí, tak jej nedělejte. To je zcela jednoduchá věc, ne? Jablek v županu je vícero druhů a třeba právě zrovna tato varianta zde na receptech nebyla.
Anonym
|19. 3. 2008 10:39
Ale to je přece ten nejběžnější způsob přípravy jablek v županu!!!! Čekala jsem kdoví co. No pane Lamasi, to jste se moc nevytáhl!
Prokopič Karel
|19. 3. 2008 09:33
Přiznám se, že netuším, kdo to je Lorenzo Lamas. Rozhodně ale neudělal průLamas do receptu na jablka v županu. Možná, že tím, že nakonec na to položil několik lístků bazalky. Proti bazalce nic nemám, Sylvo Karešová. Jsem však přesvědčen, že i takováto klasika by měla i řadu zcela revolučních a zajímavých variant. Podívám se na internet, kdo ten pán je. Abych na něj náhodou nešel v kině nebo na koncertu. Je-li tak nudný jako tato "inovace" s bazalkou...