1. Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, a nakrájíme silnější plátky, které dobře pokapeme rumem. Z mléka, vajec, mouky, soli a piva si připravíme husté těstíčko, dobře ho prošleháme a jednotlivé plátky jablek v něm obalujeme.
2
2. Hned vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova. Pivo těstíčko nakypří, takže je jako nadýchané. Usmažená jablíčka pokladame na ubrousek, aby se přebytečný tuk odsál. Pak je sypeme skořicovým cukrem, nebo je v něm obalujeme.
3
3. Ve stejném těstíčku můžeme taky smažit jiné druhy ovoce. Velmi dobře jsou čerstvé pravé švestky, které nakrojíme, vyjmeme pecku, místo ní vložíme oloupanou mandlí nebo oříšek, obalíme v cukru, nebo pokapeme rozehřátou čokoládou.
4
Množství: pro 4 osobyDoba přípravy: 10 min Doba vaření: 10 min Hotovo za: 20 min