Oloupaná jablka nakrájíme na osminy, vykrojíme jaderník. Kousky jablek obalíme v těstíčku z mouky, vajec a vody. Smažíme je do zlatova. Necháme je okapat. Na horkou pánev dáme cukr, zalejeme ho vodou, vaříme ho za stálého míchání na světlý karamel.
2
Pak přidáme jablka, rychle promícháme, spojíme karamelem, rozdělíme na talířky potřené olejem. Zároveň podáváme misku se studenou vodou, do které se jednotlivá sousta namáčejí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kykča Super
|27. 10. 2006 12:20
Vypadá to moc dobřa.Hned to zkusím.
marcela slamdeckova
|19. 4. 2005 16:36
jablka v karamelu jsou vyborna,tak samo i v cokolade posypane orechy,nebo lentilkama.Tady v USA je to pochoutka...
Abies Alba
|18. 4. 2005 14:38
Snad už naposledy, tohoto množství je asi pro 4 osoby. Doporučuju před vařením karamelu nachystat si konvici s horkou vodou, kterou potom zalejete pánev. Zbytky karamelu se rozpustí a nemusíte se bát nekončícího drhnutí ztuhlé hmoty. :-)
Abies Alba
|18. 4. 2005 14:26
Tou vodou se karamel taky vychladí, takže se o něj nepopálíte.
Abies Alba
|18. 4. 2005 14:10
Zapomněla jsem uvést, že těstíčko na smažení jablek se dělá jen s malým množství vody. Já ji tam dokonce ani nedala a taky se mi dařilo. Je třeba, aby těstíčko mělo dobrou hustotu na namáčení jablek, aby nebylo ani moc řídké ani moc husté.
Abies Alba
|18. 4. 2005 13:58
Ve studené vodě ztuhne karamel.
Jana z VM
|18. 4. 2005 13:18
Je to velice zajímavé, ale vůbec si nedovedu představit tu chuť. Proč se to namáčí ve vodě?