• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablka v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Jablka v karamelu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g jablka
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g cukr
    • 2
      šálek voda
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná jablka nakrájíme na osminy, vykrojíme jaderník. Kousky jablek obalíme v těstíčku z mouky, vajec a vody. Smažíme je do zlatova. Necháme je okapat. Na horkou pánev dáme cukr, zalejeme ho vodou, vaříme ho za stálého míchání na světlý karamel.
2
Pak přidáme jablka, rychle promícháme, spojíme karamelem, rozdělíme na talířky potřené olejem. Zároveň podáváme misku se studenou vodou, do které se jednotlivá sousta namáčejí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kykča Super | 27. 10. 2006 12:20

    Vypadá to moc dobřa.Hned to zkusím.

  • marcela slamdeckova | 19. 4. 2005 16:36

    jablka v karamelu jsou vyborna,tak samo i v cokolade posypane orechy,nebo lentilkama.Tady v USA je to pochoutka...

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:38

    Snad už naposledy, tohoto množství je asi pro 4 osoby. Doporučuju před vařením karamelu nachystat si konvici s horkou vodou, kterou potom zalejete pánev. Zbytky karamelu se rozpustí a nemusíte se bát nekončícího drhnutí ztuhlé hmoty. :-)

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:26

    Tou vodou se karamel taky vychladí, takže se o něj nepopálíte.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:10

    Zapomněla jsem uvést, že těstíčko na smažení jablek se dělá jen s malým množství vody. Já ji tam dokonce ani nedala a taky se mi dařilo. Je třeba, aby těstíčko mělo dobrou hustotu na namáčení jablek, aby nebylo ani moc řídké ani moc husté.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 13:58

    Ve studené vodě ztuhne karamel.

  • Jana z VM | 18. 4. 2005 13:18

    Je to velice zajímavé, ale vůbec si nedovedu představit tu chuť. Proč se to namáčí ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Svačina Smažení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Rostlinný olej Tuk Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

100
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
69
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
50
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
50
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
39
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se zmrzlinou
Jablka se zmrzlinou
Jablka v županu
Jablka v županu
Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Jablka v županu s ořechy a medem
Jablka v županu s ořechy a medem
  • Recepty.cz
  • Jablka v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact