• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablka v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Jablka v karamelu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g jablka
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g cukr
    • 2
      šálek voda
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná jablka nakrájíme na osminy, vykrojíme jaderník. Kousky jablek obalíme v těstíčku z mouky, vajec a vody. Smažíme je do zlatova. Necháme je okapat. Na horkou pánev dáme cukr, zalejeme ho vodou, vaříme ho za stálého míchání na světlý karamel.
2
Pak přidáme jablka, rychle promícháme, spojíme karamelem, rozdělíme na talířky potřené olejem. Zároveň podáváme misku se studenou vodou, do které se jednotlivá sousta namáčejí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kykča Super | 27. 10. 2006 12:20

    Vypadá to moc dobřa.Hned to zkusím.

  • marcela slamdeckova | 19. 4. 2005 16:36

    jablka v karamelu jsou vyborna,tak samo i v cokolade posypane orechy,nebo lentilkama.Tady v USA je to pochoutka...

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:38

    Snad už naposledy, tohoto množství je asi pro 4 osoby. Doporučuju před vařením karamelu nachystat si konvici s horkou vodou, kterou potom zalejete pánev. Zbytky karamelu se rozpustí a nemusíte se bát nekončícího drhnutí ztuhlé hmoty. :-)

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:26

    Tou vodou se karamel taky vychladí, takže se o něj nepopálíte.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:10

    Zapomněla jsem uvést, že těstíčko na smažení jablek se dělá jen s malým množství vody. Já ji tam dokonce ani nedala a taky se mi dařilo. Je třeba, aby těstíčko mělo dobrou hustotu na namáčení jablek, aby nebylo ani moc řídké ani moc husté.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 13:58

    Ve studené vodě ztuhne karamel.

  • Jana z VM | 18. 4. 2005 13:18

    Je to velice zajímavé, ale vůbec si nedovedu představit tu chuť. Proč se to namáčí ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Svačina Smažení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Rostlinný olej Tuk Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Guacamole

Guacamole

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

31
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
15
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí
14
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
13
Tatarský biftek
Tatarský biftek
13
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se zmrzlinou
Jablka se zmrzlinou
Jablka v županu
Jablka v županu
Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Jablka v županu s ořechy a medem
Jablka v županu s ořechy a medem
  • Recepty.cz
  • Jablka v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact