Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Žloutek vyšleháme s koňakem. Kolečka jablek obalujeme v pudinkovém prášku, koňaku se žloutkem a strouhaných mandlích. Smažíme v oleji z obou stran. Horké potřeme máslem, ozdobíme šlehačkou a trošku polejeme griotkou. Ihned podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|1. 6. 2006 12:44
Zvlášť, najprv v pudingu, potom v žĺtkoch s koňakom a potom v strúhaných mandliach. Ako keď obaľujete v trojobale.
Airan
|30. 5. 2006 09:17
Terezko, tohle musi vypadat uzasne! Jen se musim zeptat, kolecka obalime v pudinkovym prasku a pak v konacne smesi, anebo pudink smichame s konakem a zloutky dohromady?