Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy.
2
Jablka spirálovitě oloupeme, opatrně vydlabeme jádřinec a místo po jádřinci vyplníme perníkovou směsí. Jablka pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
3
Jablka dáme do misky se zbytkem másla a lžící vody a pečeme v předehřáté troubě do zlatava. Pečeme na vyšší teplotu, aby se nerozpekla, spíše opekla a prohřála.
4
Dozdobit můžeme dle chuti kysanou smetanou, šlehačkou, zavařeninou... .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta
|21. 2. 2015 10:39
Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/
Markéta
|21. 2. 2015 10:38
Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/
Miroslava Bujková
|29. 1. 2012 18:32
Jablka rozpékám často, obvzlášť v zimě zahřejí a nenabalujeme na sebe zbytečná buchtová kila. Stačí pokapat medem nebo javorovým sirupem. S perníkem jsou také vynikající, vnučka snědla dvě a byla po večeři, jen jsem je z vlastní zkušenosti oloupala celá.