Omytá jablka oloupeme a nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme hřebíček, lehce zasypeme skořicí, promícháme a plníme do sklenic. Uzavřeme a sterilujeme asi 50 minut při 90 °C.
2
Hodí se jako polotovar při přípravě závinu a koláčů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pralinka
|8. 11. 2007 13:08
dobry den,prave jsme vcera delali pyre z jablek jako kojeneckou presnidavku,od znamych jsme se dozvedeli,ze se jablka povari a to 5kg oloupanych jablek,2,5l vody a cukru max pul kg,ale staci troska,vanilkovy prasek,skorice,povarit do mekka a pak jsme pyre jen nalevali do sklenic,vicko,zavaksovali,maly ma 8 mesicu,neter rok a pul a malem snedli i ty sklenicky,vrele doporucuji i pro starsi generace,s tim praskovym vanilkovym pudinkem je to vyborne
Ludmila Mikulcová
|24. 10. 2007 12:33
Nejsem ani paní Věrka ani Ela, ale drobně nastrouhaná oloupaná jablka bez dalších přísad napěchované ,zavařuji . Potřebuji poradit jak zavařit rozmixovaná jablka pez přísad - něco jako kojenecká kaše. Děkuji za radu. L.M.
Lady
|13. 9. 2007 14:41
Mám ty jablka napřed vyždímat?
Maruš
|28. 9. 2006 12:16
Taky takto zpracovávám jablka už léta.Koření nedávám,tím ale nechci říci,že to není dobré.Prostě jsem to nezkoušela.Je důležité,aby se sterilovalo delší dobu,aby se dostatečně prohřál i střed láhve.Není to kompot,kde se nálev ohřeje rychle.
ELA
|28. 9. 2006 08:55
omlouvám se, nejsem paní Věrka, ale tímto způsobem již léta jablka bez problémů zavařujeme. Nedáváme ani koření, do sklenic pěchujeme pouze plátky oloupaných jablek. Hodně štěstí
Anonym
|28. 9. 2006 02:18
Paní Věrko,mam jednu prosbičku,nekazí se pak jablka?Mám s tím špatné zkušenosti.Děkuji S.H.