dobry den,prave jsme vcera delali pyre z jablek jako kojeneckou presnidavku,od znamych jsme se dozvedeli,ze se jablka povari a to 5kg oloupanych jablek,2,5l vody a cukru max pul kg,ale staci troska,vanilkovy prasek,skorice,povarit do mekka a pak jsme pyre jen nalevali do sklenic,vicko,zavaksovali,maly ma 8 mesicu,neter rok a pul a malem snedli i ty sklenicky,vrele doporucuji i pro starsi generace,s tim praskovym vanilkovym pudinkem je to vyborne
Nejsem ani paní Věrka ani Ela, ale drobně nastrouhaná oloupaná jablka bez dalších přísad napěchované ,zavařuji . Potřebuji poradit jak zavařit rozmixovaná jablka pez přísad - něco jako kojenecká kaše. Děkuji za radu. L.M.
Mám ty jablka napřed vyždímat?
Taky takto zpracovávám jablka už léta.Koření nedávám,tím ale nechci říci,že to není dobré.Prostě jsem to nezkoušela.Je důležité,aby se sterilovalo delší dobu,aby se dostatečně prohřál i střed láhve.Není to kompot,kde se nálev ohřeje rychle.
omlouvám se, nejsem paní Věrka, ale tímto způsobem již léta jablka bez problémů zavařujeme. Nedáváme ani koření, do sklenic pěchujeme pouze plátky oloupaných jablek. Hodně štěstí
Paní Věrko,mam jednu prosbičku,nekazí se pak jablka?Mám s tím špatné zkušenosti.Děkuji S.H.