• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
Napište svůj komentář k receptu

Jablíčkové vlnobití

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablíčkové vlnobití
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek olej
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      dl voda
    • 2
      hrnek jablka na kostičky nakrájená
    • 0,50
      hrnek rozinky podrcená jádra ořechů
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče
    • čokoládová poleva na ozdobení
    • ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem, skořicí a horkou vodou, kterou přidáváme po částech. Vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka, rozinky a ořechy. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.
2
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a vysypaný pekáč a zvolna pečeme. Upečený moučník pocákáme čokoládovou polevou a posypeme ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškové vlnobití

Hruškové vlnobití

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie chocholová | 4. 11. 2007 20:07

    moc dobrý moučník,peču ho často,mám ho pod názvem HRUŠKOVÉ VLNOBITÍ,takže ho dělám s hruškami a je opravdu výborný .

  • Markéta Valentíková | 3. 11. 2007 16:14

    Musím přidat pochvalný komentář. Pekla jsem už několikát a vždycky jsme si pochutnali. Je vláčná díky těm jablíčkům a úplně vynikající jsou tam ty ořechy. Dnes jsem ji poprvé pocákala čokoládou a nemá chybu! Dávám za jedna.

  • Hospodyňka | 7. 9. 2006 09:12

    Musím trochu vylepšit můj předchozí komentář sdělením, že tu buchtu jsem pekla v neděli a ještě včera (ve středu) byla krásně vláčná a chutná, takže to je její velké plus.

  • Hospodyňka | 4. 9. 2006 10:39

    Vyzkoušeno s výsledkem nic extra, ale vyloženě špatné to taky není. Pokud budu dělat příště, přidám kakao a uberu cukr. Bylo to moc sladké i na mě a to si obyčejně spíš dopřávám.

  • Lucie Kadera | 27. 6. 2006 09:21

    Ta buchta je skvela. Posypala jsem ji po upeceni kokosem. Doporucuji!

  • Anonym | 19. 9. 2005 19:09

    Buchta je opravdu vynikající, vyzkoušela jsem ji s tou zakysanou smetanou!!! Děkuji za typ.

  • Saša | 18. 7. 2005 11:03

    Právě jsem ho dopekla, uvidím, až ochutnám. Příprava je opravdu jednoduchá. Jen chci upozornit začátečnice jako jsem já, aby pokud dělají těsto v robotu, ořechy a jablka vmíchaly ručně... Já jsem to neudělala a můj výkonný robot to trošku víc rozsekal :-) doufám, že na chuti to nic nezmění. Ale jinak to vypadá dobře, ozvu se až ochutnám :-))

  • as | 14. 2. 2005 09:44

    Je to velmi dobrý moučník. Ještě vařící jsem potřela 1 zakysanou smetanou a postříkala rozpuštěnou čokoládou. Podle zkušeností z jiného receptu smetana moučník bezpečně "provlhčí".Doporučuji!!

  • Renáta | 31. 1. 2005 08:40

    Pochutnala si celá rodina. Doporučuji cukr dle sladkosti či kyselosti jablek. Dala jsem velmi kyselá jablka a moučník je vynikající.

  • Vlasta | 18. 1. 2005 17:43

    ,,Zvolna" je asi na 150 stupňů..

  • Veronika | 23. 10. 2004 13:32

    Prosím, mohl by mi někdo poradit na kolik stupňů a na jak dlouho nastavit troubu? Jsem začátečník a "zvolna" je pro mě v tomhle případě dost vágní pojem.

  • Jíťa | 22. 10. 2004 12:48

    Zkusila jsem a je to opravdu moc dobré, buchta zůstává dlouho vláčná.Mohu jedine doporučit!

  • Šárka | 3. 10. 2004 12:57

    je to dobrota,ale příště dám méně cukru.

  • Danuše Jurigová | 22. 9. 2004 09:25

    Velmi dobrý moučník, jen bych tam dala o trochu méně cukru. Jinak výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Jablka Kakao Olej Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Tuk Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

151
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
127
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
89
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
83
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
79
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Rockový svět v slzách: Zemřel Malík ze skupiny Echt!

Rockový svět v slzách: Zemřel Malík ze skupiny Echt!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact