• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
Napište svůj komentář k receptu

Jablíčkové vlnobití

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablíčkové vlnobití
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek olej
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      dl voda
    • 2
      hrnek jablka na kostičky nakrájená
    • 0,50
      hrnek rozinky podrcená jádra ořechů
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče
    • čokoládová poleva na ozdobení
    • ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem, skořicí a horkou vodou, kterou přidáváme po částech. Vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka, rozinky a ořechy. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.
2
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a vysypaný pekáč a zvolna pečeme. Upečený moučník pocákáme čokoládovou polevou a posypeme ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškové vlnobití

Hruškové vlnobití

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie chocholová | 4. 11. 2007 20:07

    moc dobrý moučník,peču ho často,mám ho pod názvem HRUŠKOVÉ VLNOBITÍ,takže ho dělám s hruškami a je opravdu výborný .

  • Markéta Valentíková | 3. 11. 2007 16:14

    Musím přidat pochvalný komentář. Pekla jsem už několikát a vždycky jsme si pochutnali. Je vláčná díky těm jablíčkům a úplně vynikající jsou tam ty ořechy. Dnes jsem ji poprvé pocákala čokoládou a nemá chybu! Dávám za jedna.

  • Hospodyňka | 7. 9. 2006 09:12

    Musím trochu vylepšit můj předchozí komentář sdělením, že tu buchtu jsem pekla v neděli a ještě včera (ve středu) byla krásně vláčná a chutná, takže to je její velké plus.

  • Hospodyňka | 4. 9. 2006 10:39

    Vyzkoušeno s výsledkem nic extra, ale vyloženě špatné to taky není. Pokud budu dělat příště, přidám kakao a uberu cukr. Bylo to moc sladké i na mě a to si obyčejně spíš dopřávám.

  • Lucie Kadera | 27. 6. 2006 09:21

    Ta buchta je skvela. Posypala jsem ji po upeceni kokosem. Doporucuji!

  • Anonym | 19. 9. 2005 19:09

    Buchta je opravdu vynikající, vyzkoušela jsem ji s tou zakysanou smetanou!!! Děkuji za typ.

  • Saša | 18. 7. 2005 11:03

    Právě jsem ho dopekla, uvidím, až ochutnám. Příprava je opravdu jednoduchá. Jen chci upozornit začátečnice jako jsem já, aby pokud dělají těsto v robotu, ořechy a jablka vmíchaly ručně... Já jsem to neudělala a můj výkonný robot to trošku víc rozsekal :-) doufám, že na chuti to nic nezmění. Ale jinak to vypadá dobře, ozvu se až ochutnám :-))

  • as | 14. 2. 2005 09:44

    Je to velmi dobrý moučník. Ještě vařící jsem potřela 1 zakysanou smetanou a postříkala rozpuštěnou čokoládou. Podle zkušeností z jiného receptu smetana moučník bezpečně "provlhčí".Doporučuji!!

  • Renáta | 31. 1. 2005 08:40

    Pochutnala si celá rodina. Doporučuji cukr dle sladkosti či kyselosti jablek. Dala jsem velmi kyselá jablka a moučník je vynikající.

  • Vlasta | 18. 1. 2005 17:43

    ,,Zvolna" je asi na 150 stupňů..

  • Veronika | 23. 10. 2004 13:32

    Prosím, mohl by mi někdo poradit na kolik stupňů a na jak dlouho nastavit troubu? Jsem začátečník a "zvolna" je pro mě v tomhle případě dost vágní pojem.

  • Jíťa | 22. 10. 2004 12:48

    Zkusila jsem a je to opravdu moc dobré, buchta zůstává dlouho vláčná.Mohu jedine doporučit!

  • Šárka | 3. 10. 2004 12:57

    je to dobrota,ale příště dám méně cukru.

  • Danuše Jurigová | 22. 9. 2004 09:25

    Velmi dobrý moučník, jen bych tam dala o trochu méně cukru. Jinak výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Jablka Kakao Olej Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Tuk Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Limoncello

Limoncello

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Frittata

Frittata

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

152
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
24
Kuřecí čína s ananasem
Kuřecí čína s ananasem
24
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact