Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme postupně máslo, mouku, kypřící prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a mléko. Těsto musí být krémové - ne moc tuhé, ani řídké. Poté přimícháme jablka na kostičky a bílkový sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy (nejlépe dortové, co se dá otevřít). Nahoru poklademe jablka nakrájená na plátky, poprášíme skořicí a posypeme troškou cukru krystal. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40-45 minut, dokud nezhnědne.
Akorát sem ho dala do trouby tak snad bude dobrý .. :) ... jen se trochu bojím že mi pod těmi jablky nevykyne ... ale uvidíme :)
Mangoo
|26. 3. 2012 18:06
Můžete mi někdo poradit? :-( proč se mi většinou při pečení stává, že mi dort ve formě/ lité těsto na plechu vyroste jakoby z prostředka? Místo krásného rovného jablkového koláče mám takové cosi, kopeček, skoro jak krtkův dort bez záměru :'(
Poprvé jsem ji na vrchu osolil 8-) , podruhé se už sůl nepřipletla. Manželce moc chutná. Rychlá,levná.
Hanka
|13. 11. 2011 18:16
Až zase taková rychlovka to není, ale koláč je opravdu vynikající. Půlku jsem dala sousedce a ta mi po chvíli napsala sms: "buchta je exkluzivní". Navíc mi tento recept připadá i levný. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Mohu jen rici,ze tohle je ta nejlepsi buchta,co jsem kdy jedla.Manzelovi take velice chutna a za chvilku prijde maminka,tak snad ji bude take moc chutnat. =-O Velmi dekuji za recept :-*
Veronika
|27. 9. 2011 21:38
Dneska jsme jej upekli a ihned snědli, vynikající rychlovka. Doporučuji <3
DARINA DUŽDOVA
|15. 9. 2011 18:24
Dneska sem ho skusila ale ješte nevim protože je v troubje ale zachvili budu vitahovat tak sem zvědava je dobry moc :-)