**Těsto:** z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinot.
2
**Náplň: **nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a balíčkem skořicového cukru (náplň je potřeba mít trochu sladší, protože v těstu žádný cukr není)
3
Po 3 hodinách si těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta si vyválíme do velikosti o něco větší jak plech (doporučuji menší plech) a na plech položíme tak, aby i na bočních stěnách nějaké to těsto bylo. Poté vrstvu těsta poklademe směsí z nastrouhaných jablek a tu přikryjeme plátem, který si vyválíme z druhé poloviny těsta. Plech se nevymazává, neboť těsto je samo mastné a nepřichytí se.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 160° C cca 40 minut.
Používám stejné těsto (nedávám tedy máslo, ale Heru či něco podobného) a dělám z něho štrůdl. Tohle je v podstatě štrůdl ve tvaru řezů - dobrý nápad...