Budeme-li používat zmražené listové těsto, necháme ho nejdříve při pokojové teplotě rozmrazit. Potom ho rozválíme na lehce pomoučeném válu na sílu asi 2-3 mm a z plátu ukrojíme čtyři stejně velké čtverce o velikosti 16 x 16 cm a 4 menší kolečka o průměru asi 3 cm. Na náplň dáme máslo rozpustit na pánev, přidáme oloupané nasekané mandle, cukr a rozinky a mícháme vařečkou až do zlatavého zabarvení směsi. Tu potom necháme vychladnout. Kyselejší jablka oloupeme a zbavíme jádřince tak, aby jablka zůstala v celku (otvor vedeme od stopky k bubáku). Vzniklé otvory naplníme připravenou směsí a jablka umístíme do středu čtverce z listového těsta. Rohy těsta zvedneme, všechny čtyři přiložíme na jablko a zpevníme přitlačením kolečka z listového těsta. Každé zabalené jablíčko potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby. Poznámku: Slupku z tvrdších a kyselejších jablek můžeme oloupat, u méně tvrdých jablek ji ponecháme. Směs na vyplnění otvoru lze také vytvořit smícháním nasekaných ořechů, rozinek, slunečnicových semínek a jedné lžíce hotového karamelu.