ks
jablka
(malá, oloupaná, pokrájená na asi 1cm silné kroužky)
2
lžíce
cukr
calvados
(několik lžic)
1
hrnek
hladká mouka
0,25
lžička
sůl
droždí
(kousek)
pivo
(zvětralé - několik lžic)
jablečná šťáva
(několik lžic)
1
lžíce
olivový olej
1
ks
sníh z bílku
rostlinný olej
(na smažení)
moučkový cukr
(na poprášení)
meruňkový kompot
(k podávání)
Postup přípravy receptu
1
Jablka nechte v misce macerovat v alkoholu s cukrem. Do prosáté mouky se solí přidejte droždí, pivo, šťávu a olej, umíchejte hladké těstíčko a nechte 4 hodiny stát. Je-li třeba, před přípravou ještě nařeďte pivem. Vmíchejte sníh. Kroužky jablek namáčejte v těstíčku a smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Podávejte poprášené moučkovým cukrem, případně s domácí zavařeninou.
2
----
3
**Know-how**
4
Na obalování a smažení můžete použít smažicí košíček. Kroužky do něj naskládejte, i s košíčkem ponořte do těstíčka, vyjměte, nechte trochu okapat a hned košíček vložte do vroucího oleje v kastrolu nebo ve fritéze.