• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný závin z tvarohového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný závin z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • sůl
    • cukr
    • vanilkový cukr
    • skořice
    • 250
      g tvaroh ne z vaničky!
    • 250
      g hladká mouka lépe výběrová
    • dětské piškoty drcené nebo strouhanka opražená na másle
    • ořechy podle chuti drcené nebo strouhané nebo kokosová moučka, rozinky apod.

Postup přípravy receptu

1
Na vál dám prosátou mouku se špetkou soli, tvaroh a nakrájenou Heru. Rychle zpracuji v těsto. Rozdělím na díly (dělám 2-4 podle toho, jak velké záviny chci mít). Vyválím, střední třetinu posypu drcenými piškoty nebo opraženou strouhankou (případně strouhaným perníkem) pokladu plátky jablek, cukr (podle sladkosti jablek, někdy dám jen vanilkový), skořice, rozinky, ořechy nebo mírně posypu kokosem. Krajní třetiny těsta překlopím přes náplň, přitisknu a dám na plech, potřu rozšlehaným vejcem.Peču do zlatova asi 20 minut.
2
Nejprve na 200 °C, aby těsto vyskočilo, jako lístkové, pak zmírním. Posypat cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka P | 2. 4. 2016 06:51

    Já jablka postrouhám na těsto a když jsou moc sladká ,tak je trochu pošplíchám citronovou šťávou.

  • Eva | 6. 3. 2016 14:37

    Závin bude mdlý, pokud použijete sladká jablka. Dělám ho roky, někdy i slané tyčinky sypané třeba paprikou se solí, je to v pohodě. Kdysi jsem ve slovenském vaření viděla, že tam ženská sypala kvůli chuti i kyselinu citronovou, ale chemii tedy ani náhodou. Možností je sladká jablka trochu podusit a ochutit třeba šťávou z citrónu, ale obávám se, že bude těsto mokvat.Syn má raději s tvarohovou náplní, která občas způsobí prasknutí, do ní přidávám bílek pro zpevnění, žloutek na potření s troškou smetany. A občas místo rozinek fiknu brusinky, zase rodinné vybírání - rozinky synečkům nejedou, ale závin ano. :-))

  • tybrdo | 2. 10. 2015 11:17

    moje rodina se z toho posrala. :'( :'( :-$ :-$

  • skorice.vanilka | 15. 10. 2014 16:59

    Tohle recept jsem hledala. Už jsem to těsto na štrůdl dávno dělala a pak zapomněla. Hlavně jsem zapomněla, zda dát vejce či ne. Proto jsem si chtěla recept osvěžit. Díky za něj. Jdu na to.l

  • Nikol | 7. 10. 2014 13:42

    Tak jsem taky vyzkoušela závin s jablky a pár šátečků dětem s pudinkem a jen se po nich zaprášilo.Dnes peču znova a jiné těsto už ani nebudu zkoušet.

  • Petra Sládková | 2. 10. 2014 19:58

    :-[ za mě tedy výborný, dělala jsem dnes poprvé, a hned jsem se hecla a udělala 2 dávky, po přečtení komentářů a obavách, že bude těsto mdlé a bez chuti, jsem přidala trochu citronové kůry a vanilkový cukr, tvarohy jsem použila z vaničky, a nedočkavostí čekala, až vychladne <3 a opravdu spokojenost, myslím, že záleží i na náplni, udělala jsem i pár tvarohových šátečků (křupinek, jak doma říkáme) a jsou výborné :-P

  • Janka 135 | 20. 8. 2014 10:23

    Právě ho peču, oproti receptu jsem použila tvaroh z vaničky. Těsto nelepí, krásně se nechá rozválet, netrhá se. Musím se přiznat, jedna šiška už není :-)

  • Janka 135 | 20. 8. 2014 10:23

    Právě ho peču, oproti receptu jsem použila tvaroh z vaničky. Těsto nelepí, krásně se nechá rozválet, netrhá se. Musím se přiznat, jedna šiška už není :-)

  • a1042 | 28. 12. 2013 14:09

    Nechápu a nerozumím, těsto je nutrální pečeme ho asi 30 let, převzala jsem od maminky. Náplň ale musí mít chuť a vždy jej peču o Vánocích, ještě nikdy jsem si neudělala ostudu. Jen někdy to s množstvím náplně přeženu a malinko praskne, prostě ho předobřím ;-)

  • jana | 4. 10. 2013 16:08

    Toto těsto na závin je vynikající.Záleží na ručičkách,jak jsou šikovné.

  • Alík | 4. 9. 2013 22:17

    Je to ,,mokrý,, těsto? :-\ jen jestli se trochu nasákne třeba šťávou z jablek nebo jestli pundingem zvlhne ;-) no prostě hlavně aby nedusilo :-) díky

  • Vladimír | 9. 3. 2013 01:15

    toto těsto je vynikající nejen na štrůdl, ale i na různé šátečky na sladko i na slano. Pokud se štrůdlu týká, tak všechna těsta mají víceméně neutrální chuť, záleží na náplni. Také na tom, jak kdo umí... :-)

  • HelenaPa | 4. 1. 2013 08:41

    Je mi líto, že Vám nechutnal, ale já ho pekla zase a zase chutnal.

  • Iva | 28. 12. 2012 13:40

    Těsto na závin je normální, dělám ho také a záleží hlavně na náplni. Jestli jste zvyklá na listové těsto, chápu, že vám třeba nechutnal, ale nám jo. :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • asheville | 28. 12. 2012 09:14

    Nemůžu nepřidat komentář, ač to jindy nedělám.Tenhle závin jsem se rozhodla péct na Štědrý den, to jsem tomu dala! Postupovala jsem přesně dle předpisu. Mdlý závin bez chuti a zápachu a celkem dobrá náplň bídný výsledek nezachránila. Nemůžu jinak, asi ze vzteku, že jsem opět nalítla na kladné komentáře, ale dávám za pět. Nenalítněte také.

  • HelenaPa | 21. 8. 2012 15:40

    Tohle je nejlepší těsto na závin, které znám, i když jsem zkusila řadu jiných. Peču ho léta a převzala jsem ho od maminky.

  • Di | 19. 11. 2007 14:08

    Prostě jsem místo slova závin použila slovo štrůdl, vždyť to sama říkáte, že je to totéž. Zkrátka chválím toto těsto na závin = štrůdl. Co je na tom k nepochopení?

  • Martina | 18. 11. 2007 21:50

    Nevím jak ostatní, ale unás štrůdl je prostě závin.Tak nechápu předešlý komentář.

  • Di | 18. 11. 2007 07:55

    Z tohoto těsta je výborný štrůdl, ani se nemusí stáčet, stačí dvě placky a hodně náplně mezi ně.Podobné recepty tu už ale jsou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hera Hladká mouka Ořechy Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Miley Cyrusová slaví milník: Pět let střízlivosti!

Miley Cyrusová slaví milník: Pět let střízlivosti!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact