• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný závin z tvarohového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný závin z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • sůl
    • cukr
    • vanilkový cukr
    • skořice
    • 250
      g tvaroh ne z vaničky!
    • 250
      g hladká mouka lépe výběrová
    • dětské piškoty drcené nebo strouhanka opražená na másle
    • ořechy podle chuti drcené nebo strouhané nebo kokosová moučka, rozinky apod.

Postup přípravy receptu

1
Na vál dám prosátou mouku se špetkou soli, tvaroh a nakrájenou Heru. Rychle zpracuji v těsto. Rozdělím na díly (dělám 2-4 podle toho, jak velké záviny chci mít). Vyválím, střední třetinu posypu drcenými piškoty nebo opraženou strouhankou (případně strouhaným perníkem) pokladu plátky jablek, cukr (podle sladkosti jablek, někdy dám jen vanilkový), skořice, rozinky, ořechy nebo mírně posypu kokosem. Krajní třetiny těsta překlopím přes náplň, přitisknu a dám na plech, potřu rozšlehaným vejcem.Peču do zlatova asi 20 minut.
2
Nejprve na 200 °C, aby těsto vyskočilo, jako lístkové, pak zmírním. Posypat cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka P | 2. 4. 2016 06:51

    Já jablka postrouhám na těsto a když jsou moc sladká ,tak je trochu pošplíchám citronovou šťávou.

  • Eva | 6. 3. 2016 14:37

    Závin bude mdlý, pokud použijete sladká jablka. Dělám ho roky, někdy i slané tyčinky sypané třeba paprikou se solí, je to v pohodě. Kdysi jsem ve slovenském vaření viděla, že tam ženská sypala kvůli chuti i kyselinu citronovou, ale chemii tedy ani náhodou. Možností je sladká jablka trochu podusit a ochutit třeba šťávou z citrónu, ale obávám se, že bude těsto mokvat.Syn má raději s tvarohovou náplní, která občas způsobí prasknutí, do ní přidávám bílek pro zpevnění, žloutek na potření s troškou smetany. A občas místo rozinek fiknu brusinky, zase rodinné vybírání - rozinky synečkům nejedou, ale závin ano. :-))

  • tybrdo | 2. 10. 2015 11:17

    moje rodina se z toho posrala. :'( :'( :-$ :-$

  • skorice.vanilka | 15. 10. 2014 16:59

    Tohle recept jsem hledala. Už jsem to těsto na štrůdl dávno dělala a pak zapomněla. Hlavně jsem zapomněla, zda dát vejce či ne. Proto jsem si chtěla recept osvěžit. Díky za něj. Jdu na to.l

  • Nikol | 7. 10. 2014 13:42

    Tak jsem taky vyzkoušela závin s jablky a pár šátečků dětem s pudinkem a jen se po nich zaprášilo.Dnes peču znova a jiné těsto už ani nebudu zkoušet.

  • Petra Sládková | 2. 10. 2014 19:58

    :-[ za mě tedy výborný, dělala jsem dnes poprvé, a hned jsem se hecla a udělala 2 dávky, po přečtení komentářů a obavách, že bude těsto mdlé a bez chuti, jsem přidala trochu citronové kůry a vanilkový cukr, tvarohy jsem použila z vaničky, a nedočkavostí čekala, až vychladne <3 a opravdu spokojenost, myslím, že záleží i na náplni, udělala jsem i pár tvarohových šátečků (křupinek, jak doma říkáme) a jsou výborné :-P

  • Janka 135 | 20. 8. 2014 10:23

    Právě ho peču, oproti receptu jsem použila tvaroh z vaničky. Těsto nelepí, krásně se nechá rozválet, netrhá se. Musím se přiznat, jedna šiška už není :-)

  • Janka 135 | 20. 8. 2014 10:23

    Právě ho peču, oproti receptu jsem použila tvaroh z vaničky. Těsto nelepí, krásně se nechá rozválet, netrhá se. Musím se přiznat, jedna šiška už není :-)

  • a1042 | 28. 12. 2013 14:09

    Nechápu a nerozumím, těsto je nutrální pečeme ho asi 30 let, převzala jsem od maminky. Náplň ale musí mít chuť a vždy jej peču o Vánocích, ještě nikdy jsem si neudělala ostudu. Jen někdy to s množstvím náplně přeženu a malinko praskne, prostě ho předobřím ;-)

  • jana | 4. 10. 2013 16:08

    Toto těsto na závin je vynikající.Záleží na ručičkách,jak jsou šikovné.

  • Alík | 4. 9. 2013 22:17

    Je to ,,mokrý,, těsto? :-\ jen jestli se trochu nasákne třeba šťávou z jablek nebo jestli pundingem zvlhne ;-) no prostě hlavně aby nedusilo :-) díky

  • Vladimír | 9. 3. 2013 01:15

    toto těsto je vynikající nejen na štrůdl, ale i na různé šátečky na sladko i na slano. Pokud se štrůdlu týká, tak všechna těsta mají víceméně neutrální chuť, záleží na náplni. Také na tom, jak kdo umí... :-)

  • HelenaPa | 4. 1. 2013 08:41

    Je mi líto, že Vám nechutnal, ale já ho pekla zase a zase chutnal.

  • Iva | 28. 12. 2012 13:40

    Těsto na závin je normální, dělám ho také a záleží hlavně na náplni. Jestli jste zvyklá na listové těsto, chápu, že vám třeba nechutnal, ale nám jo. :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • asheville | 28. 12. 2012 09:14

    Nemůžu nepřidat komentář, ač to jindy nedělám.Tenhle závin jsem se rozhodla péct na Štědrý den, to jsem tomu dala! Postupovala jsem přesně dle předpisu. Mdlý závin bez chuti a zápachu a celkem dobrá náplň bídný výsledek nezachránila. Nemůžu jinak, asi ze vzteku, že jsem opět nalítla na kladné komentáře, ale dávám za pět. Nenalítněte také.

  • HelenaPa | 21. 8. 2012 15:40

    Tohle je nejlepší těsto na závin, které znám, i když jsem zkusila řadu jiných. Peču ho léta a převzala jsem ho od maminky.

  • Di | 19. 11. 2007 14:08

    Prostě jsem místo slova závin použila slovo štrůdl, vždyť to sama říkáte, že je to totéž. Zkrátka chválím toto těsto na závin = štrůdl. Co je na tom k nepochopení?

  • Martina | 18. 11. 2007 21:50

    Nevím jak ostatní, ale unás štrůdl je prostě závin.Tak nechápu předešlý komentář.

  • Di | 18. 11. 2007 07:55

    Z tohoto těsta je výborný štrůdl, ani se nemusí stáčet, stačí dvě placky a hodně náplně mezi ně.Podobné recepty tu už ale jsou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hera Hladká mouka Ořechy Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Africké kari

Africké kari

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Květákové makarony

Květákové makarony

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

86
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
50
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
47
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
40
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
37
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact