Z pomazánkového másla, hladké a polohrubé mouky, citronové kůry a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme do obdélníkového plátu, který potřeme tvarohem rozmíchaným se skořicí, pudinkem a cukrem, poklademe plátky pokrájených očištěných jablek, případně přidáme rozinky, ořechy... . Těsto s náplní opatrně svineme, okraje zahneme a stiskneme.
2
Závin přeneseme na plech s pečícím papírem, na povrchu ho potřeme rozpuštěným máslem, aby nepraskl při pečení a dáme péct do předehřáté trouby na cca 160°C dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.
Nejlepší náhrada listového těsta, kterou jsem kdy ochutnala. Do tvarohu jsem přidala na kostičky nakrájené kompotované broskve. Jablíčka jsem měla hodně kyselé. Pochutnali jsme si.
Pujcila jsem si jen testo a naprosto nema konkurenci. Opravdu super!!!
Lenka
|22. 9. 2013 08:41
Výborný závin :-) . S těstem se mi dobře pracovalo a nahoru to máslíčko s cukrem.. no mňam.
Ulrychová
|15. 8. 2012 06:58
Mám stejný recept na štrůdl a peču ho často manželovi. Je diabetik a protože je těsto bez cukru přisladím jen umělým sladidlem nádivku. Těsto je výborné, dobře se válí a netrhá se.
Mirka
|22. 3. 2012 19:31
S těstem se dobře pracovalo a plňka byla vynikající.