Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivet
|30. 1. 2017 14:09
Zkuste místo strouhanky nadrcené perníčky ;-) Poradila mi to maminka a už bych neměnila 8-)
Vera
|30. 12. 2016 22:02
jablka vždy posypu chia semínky - pohltí nadbytečnou tekutinu a navíc jsou i zdravá :-)
(strouhanku do závinu nepoužívám)
Kamil
|26. 11. 2015 10:40
Ve slove strudl je u s carkou, ne krouzkem pablbe :-|
mlsal
|23. 11. 2015 14:42
Ja jabka nestrouham, je to pak jako blebanec. Kdyz je mam, pouzivam jabka na peceni, "Bramley", jsou na peceni nejlepsi. Jabka krajim na kousky 2-3 cm.
Po rozvaleni testo potru trochou oleje uvnitr nez do neho polozim jablka smichana se skorici, trochou strouhanky, rozinkami, cukrem a rumem (popripade orechy). Olej zamezi stave z jablek rozmoceni testa. Vajickem s mlekem potru zabaleny strudl a pecu tak jak kolegyne vatra vyse.
<3 Vycházela jsem z tohoto receptu jako můj první štrůdl,od té doby obden peču a rodinka si pošmakuje.Jen mám trošku jiné detaily. Listové těsto /kupuji babiččino v Kaufu,už neválím/ potřu uvnitř vajíčkem,posypu strouhankou,nakladu strouhané jablíčka / asi tak 4 větší/ smíchané se skořicí,posypu 1 vanilkovým cukrem,také použiji i krystal cukr(rodině to chutná slaďoučké) a nakonec nastrouhám na jemno pár piškotů,hrozinky nedávám - děti je nemají moc rádi. Smotám a potřu rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka.Peču 40 minut.Prvních 10 min na 210 stupňů a na zbylých 30 snížím na 90 stupňů.Průběžně potírám vajíčkem - je to mňamka. ;-)
Eva
|18. 4. 2015 21:55
ještě před pečením jsem posypala cukrem závin potřený vejcem :-)
jJlikož mi došly rozinky tak jsem tam dala proslazené brusinky a výborné :-)
Boris
|29. 7. 2014 17:29
Ty pekaři nekritizuj kuchařku a vyhoď troubu.
Marie
|16. 7. 2014 09:10
Pane Jiří, každá trouba peče jinak. Na obalu listového těsta se přímo píše: doporučená teplota pečení 220 - 240 st. C. Každopádně je třeba si to pohlídat...
Martin
|8. 7. 2014 14:44
Ahojky,tak zkoušim taky upéct dostal jsem na štrůdl chut a chci překvapit přítelkyni až dojde z práce,snad se povede a bude jí chutnat ke kávičce :-) .Jen jsem zapomněl na skořicové cukr to mne napadl až ted že jsem ho tam nedal :-) ale dal jsem tam rozemleté ořechy,vanilk.cukr,kapku rumové esence tak uvidíme snad to tak velká závada nebude :-))
tinkapletinka
|8. 6. 2014 23:08
O:-)
silvie
|4. 6. 2014 18:30
se mi nespalil byl mooooc dobrej :-)
Jiří
|18. 5. 2014 19:46
Chtěl bych jen podotknout že v žádném případě to nepečte při 200°!!!!!!!
Kuchařka která výše uvedený recept popsala velice pozdravuji a bylo by dobré když už zmiňuje a radí zde recept pro lidi tak aby taky napsala správnou teplotu!Při 200° se mi totálně spálil prostředek a kraje absolutně nechytli.
Takže pani kuchařko vy raději neraďte.
Děkuji vřele!
S pozdravem Jirka.
no to by jsme si nerozuměli :D
|24. 11. 2013 17:48
myslím že tady asi trošku lidičky nevíte která bije :D :D :D :-)) :-)) <3 <3 <:-) <:-)
Gabriela
|17. 9. 2013 16:46
To já zase smíchavám jablka s pudinkovým práškem, vytáhne z jablek šťávu, myslím že je to lepší než strouhanka.
Helča
|3. 9. 2013 15:30
Dobrou chuť a velkou zásobu toaletního papíru ;-)
fujtajbl
|23. 8. 2013 20:38
pudink rozinky mak a skorice? :-$
Jarka
|3. 6. 2013 17:10
Právě peču - na rozválené těsto nasypu sekané ořechy v drtiči, jablka i se šlupkou rozsekám v robotu, smíchám s půlkou vanilkového pudinku, posypu rozinkami, hustě nemletým mákem, lžíce cukru, skořice... :-*
igor grebner
|14. 4. 2013 16:30
do smesi jablek, cukru a skorice...... dejte trochu strouhanky, ta stavu nasaje a nikam neutece :-*
Dáša
|14. 3. 2013 14:57
Já přidávám makovou mádivku- Buď jen makový, nebo jabka a nádivka 1:1.
<3 <3 :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X Štrůdl je nejhnusnejsi jidlo na svete a me to vubec nechutna a je to na bliti proste mi to nwechtutna je to naprt
muj vubec prvni pokus, upekl se rychle a pekne, ale ke konci mi zacala vytekat stava! :-( tak nevim, jake to bude az to nakrojim =-O jinak super rychly recept, ktery uz mam oznaceny. diky
Stix
|18. 11. 2012 19:40
Já nedávám rozinky a dávám jako náplň jablka s hruškama a nebo jablka s pomeranči ( jen vykrájená dužina bez takové té bílé slupky) k tomu skořici a s trochou cukru k tomu dávám ještě med. Chuťově je to skvělé. :-)
tento štrůdl děláme z jablek tu šťávu trochu vymáčknem
jednou jsem potřela štrůdl žloutkem smíchaný s 1 lžičkou medu bylo to lesklé a sladčí tak že jsem ho snědla za hoďku :-)) :-[