• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrúdl z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný štrúdl z listového těsta

autor: Martina Krajčová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 372
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jablečný štrúdl je klenotem našich babiček. Vedle bábovky patří k nejoblíbenějším českým dezertům. Je to zkrátka klasika, která nikdy neomrzí.

Jablečný štrúdl

Suroviny

12 porce
    • vejce
    • listové těsto balené
    • cukr krystal
    • rozinky , ořechy
    • skořice
    • strouhanka
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

1
Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.

RADA: Jak využít slupky od jablek?

2
Posypeme skořicí a cukrem.
3
Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.

RADA: Tipy na další moučníky z jablek!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivet | 30. 1. 2017 14:09

    Zkuste místo strouhanky nadrcené perníčky ;-) Poradila mi to maminka a už bych neměnila 8-)

  • Vera | 30. 12. 2016 22:02

    jablka vždy posypu chia semínky - pohltí nadbytečnou tekutinu a navíc jsou i zdravá :-) (strouhanku do závinu nepoužívám)

  • Kamil | 26. 11. 2015 10:40

    Ve slove strudl je u s carkou, ne krouzkem pablbe :-|

  • mlsal | 23. 11. 2015 14:42

    Ja jabka nestrouham, je to pak jako blebanec. Kdyz je mam, pouzivam jabka na peceni, "Bramley", jsou na peceni nejlepsi. Jabka krajim na kousky 2-3 cm. Po rozvaleni testo potru trochou oleje uvnitr nez do neho polozim jablka smichana se skorici, trochou strouhanky, rozinkami, cukrem a rumem (popripade orechy). Olej zamezi stave z jablek rozmoceni testa. Vajickem s mlekem potru zabaleny strudl a pecu tak jak kolegyne vatra vyse.

  • yatra
    yatra | 26. 9. 2015 17:10

    <3 Vycházela jsem z tohoto receptu jako můj první štrůdl,od té doby obden peču a rodinka si pošmakuje.Jen mám trošku jiné detaily. Listové těsto /kupuji babiččino v Kaufu,už neválím/ potřu uvnitř vajíčkem,posypu strouhankou,nakladu strouhané jablíčka / asi tak 4 větší/ smíchané se skořicí,posypu 1 vanilkovým cukrem,také použiji i krystal cukr(rodině to chutná slaďoučké) a nakonec nastrouhám na jemno pár piškotů,hrozinky nedávám - děti je nemají moc rádi. Smotám a potřu rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka.Peču 40 minut.Prvních 10 min na 210 stupňů a na zbylých 30 snížím na 90 stupňů.Průběžně potírám vajíčkem - je to mňamka. ;-)

  • Eva | 18. 4. 2015 21:55

    ještě před pečením jsem posypala cukrem závin potřený vejcem :-)

  • Eva | 18. 4. 2015 21:54

    Nakonec jsem posypala závin cukrem :-)

  • ahojahoj | 18. 4. 2015 13:42

    sračky mrdky :-P

  • Katka Svob. | 27. 3. 2015 08:52

    Moc dobrý, do jablek přidávám polovinu sáčku vanilkového pudinku. Děkuji za recept!

  • laci | 4. 2. 2015 18:30

    Se mi povedl perfektně na první pokus. . :-)

  • ruda | 22. 1. 2015 16:41

    Místo jablek anglickou, místo skořice sýr, potřít vejcem, vytunit kmínem :-)

  • lucka | 24. 10. 2014 16:23

    přátelé, je to muž ;-) buďme shovívaví :)

  • Palomina53@seznam.cz | 28. 9. 2014 10:54

    To snad není pravda,dělá si srandu nebo je Jakub z 1.třídy haha ,už jsem dlouho neměla zachvaty smíchu.....

  • jirka | 13. 9. 2014 12:50

    Jakube ty jsi ale blbec.

  • Veronika | 20. 8. 2014 11:05

    myslím, že z něho uděláme druhou štangli ;-)

  • JAKUB | 14. 8. 2014 17:57

    A co s tím druhým dílem těsta ? To mám vyhodit ?

  • Ladycat
    Ladycat | 2. 8. 2014 14:55

    jJlikož mi došly rozinky tak jsem tam dala proslazené brusinky a výborné :-)

  • Boris | 29. 7. 2014 17:29

    Ty pekaři nekritizuj kuchařku a vyhoď troubu.

  • Marie | 16. 7. 2014 09:10

    Pane Jiří, každá trouba peče jinak. Na obalu listového těsta se přímo píše: doporučená teplota pečení 220 - 240 st. C. Každopádně je třeba si to pohlídat...

  • Martin | 8. 7. 2014 14:44

    Ahojky,tak zkoušim taky upéct dostal jsem na štrůdl chut a chci překvapit přítelkyni až dojde z práce,snad se povede a bude jí chutnat ke kávičce :-) .Jen jsem zapomněl na skořicové cukr to mne napadl až ted že jsem ho tam nedal :-) ale dal jsem tam rozemleté ořechy,vanilk.cukr,kapku rumové esence tak uvidíme snad to tak velká závada nebude :-))

  • tinkapletinka | 8. 6. 2014 23:08

    O:-)

  • silvie | 4. 6. 2014 18:30

    se mi nespalil byl mooooc dobrej :-)

  • Jiří | 18. 5. 2014 19:46

    Chtěl bych jen podotknout že v žádném případě to nepečte při 200°!!!!!!! Kuchařka která výše uvedený recept popsala velice pozdravuji a bylo by dobré když už zmiňuje a radí zde recept pro lidi tak aby taky napsala správnou teplotu!Při 200° se mi totálně spálil prostředek a kraje absolutně nechytli. Takže pani kuchařko vy raději neraďte. Děkuji vřele! S pozdravem Jirka.

  • Debris
    Debris | 23. 2. 2014 17:00

    <:-) a má to i lepší chuť =)

  • no to by jsme si nerozuměli :D | 24. 11. 2013 17:48

    myslím že tady asi trošku lidičky nevíte která bije :D :D :D :-)) :-)) <3 <3 <:-) <:-)

  • Gabriela | 17. 9. 2013 16:46

    To já zase smíchavám jablka s pudinkovým práškem, vytáhne z jablek šťávu, myslím že je to lepší než strouhanka.

  • Helča | 3. 9. 2013 15:30

    Dobrou chuť a velkou zásobu toaletního papíru ;-)

  • fujtajbl | 23. 8. 2013 20:38

    pudink rozinky mak a skorice? :-$

  • Jarka | 3. 6. 2013 17:10

    Právě peču - na rozválené těsto nasypu sekané ořechy v drtiči, jablka i se šlupkou rozsekám v robotu, smíchám s půlkou vanilkového pudinku, posypu rozinkami, hustě nemletým mákem, lžíce cukru, skořice... :-*

  • igor grebner | 14. 4. 2013 16:30

    do smesi jablek, cukru a skorice...... dejte trochu strouhanky, ta stavu nasaje a nikam neutece :-*

  • Dáša | 14. 3. 2013 14:57

    Já přidávám makovou mádivku- Buď jen makový, nebo jabka a nádivka 1:1.

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:57

    Chutné, jednoduché, rychlé!

  • [G]reennNoo[B] < > Masters | 18. 2. 2013 12:55

    <3 <3 :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X Štrůdl je nejhnusnejsi jidlo na svete a me to vubec nechutna a je to na bliti proste mi to nwechtutna je to naprt

  • crazymazy | 1. 2. 2013 17:08

    muj vubec prvni pokus, upekl se rychle a pekne, ale ke konci mi zacala vytekat stava! :-( tak nevim, jake to bude az to nakrojim =-O jinak super rychly recept, ktery uz mam oznaceny. diky

  • Stix | 18. 11. 2012 19:40

    Já nedávám rozinky a dávám jako náplň jablka s hruškama a nebo jablka s pomeranči ( jen vykrájená dužina bez takové té bílé slupky) k tomu skořici a s trochou cukru k tomu dávám ještě med. Chuťově je to skvělé. :-)

  • jita | 8. 9. 2012 15:58

    :-*

  • CERKA7
    CERKA7 | 5. 8. 2012 12:01

    tento štrůdl děláme z jablek tu šťávu trochu vymáčknem jednou jsem potřela štrůdl žloutkem smíchaný s 1 lžičkou medu bylo to lesklé a sladčí tak že jsem ho snědla za hoďku :-)) :-[

  • Busman40 | 12. 5. 2012 18:42

    Výborná klasika,nedá se dát jiná známka :-)

  • barunečka | 11. 9. 2011 18:40

    je to vynikající už budu péct jen tento štrůdl

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:39

    ...místo strouhanky dávám drcené piškoty, někdy i kokos..., záviny peču hlavně v zimě a to i několikrát do měsíce ;-) :-P ...

  • Zuzka
    Zuzka | 25. 8. 2011 09:36

    Taky sypu jen skořicovým cukrem. Někdy místo vajíček potírám během pečení rozpuštěným máslem smíchaným s rumem, je to úžasně voňavé.

  • 13ka | 24. 8. 2011 14:14

    Já jablka krájím na malé plátky a dámám skořicový i vanilkový cukr. <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Listové těsto Rozinky Skořice Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

Poslední sledované recepty

138
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
97
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
83
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dcera Janžurové Remundová jako nejmladší účastnice festivalu ve Varech: Byl jí pouhý měsíc!

Dcera Janžurové Remundová jako nejmladší účastnice festivalu ve Varech: Byl jí pouhý měsíc!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný tvarohový dort
Jablečný tvarohový dort
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný závin
Jablečný závin
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrúdl z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact