• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 54
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g pomazánkové máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 8
      ks jablka
    • cukr
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí a rozinkami a zavineme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl z listového těsta

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 21:06

    ...z těsta se dají dělat i šátečky nebo rohlíčky ;-) ...

  • Mauili | 16. 9. 2012 21:39

    Byla jsem mile prekvapena vysledkem. Pekla jsem 30 minut na 160 a dopekla 6 minut na 180 pro barvu. Protoze testo neni sladke, je mozno jej naplnit i masovou naplni. Dekuji.

  • věra | 12. 11. 2011 17:01

    Je výborný.Unás se poněm jenom zapráší. ;-)

  • Petra | 24. 7. 2011 12:07

    Výborný recept :-P :-P :-P :-P :-P .Rodině závin moc chutnal :-P :-P :-P :-P

  • Jana | 5. 2. 2011 17:20

    Ahojky všem. Dejte míssto pomazánkového másla heru a nebo jiný stužený tuk a to pak je mnohem chutnější :-\

  • liba halova | 11. 4. 2010 15:23

    nevim kam to mam napsat,tak to zkusim alespon sem,velmi dobre je dat misto rozinek take susene svestky namocene do rumu.pri peceni zmeknou a je to namka.

  • marie kostivalova | 7. 4. 2008 13:36

    cau tady marena z budejovic,moc holky dekuju za tenhle recept je to spica.Na tehle strance je poznat ze varime ze srdicka

  • Markéta | 10. 3. 2008 07:41

    S těstem se pracovalo výborně, ale chuťově o ničem Nechutnalo to z rodiny nikomu, ani návštěvě.

  • lenka | 27. 10. 2007 17:09

    já bych se chtěla zeptat,jak dlouho se peče štrůdl a na kolik stupňů. děkuji

  • Lucinka :o) K. | 21. 8. 2007 14:10

    Ze začátku jsem se hrozně moc bála, protože mi je teprve 15 a s pečením moc zkušenosti nemám :-) Přeci jenom jsem se do něj pustila a tatinek s bratránkem mě pochválili, protože se vážně hrozně moc povedl. Vynikající.

  • Mira | 21. 3. 2007 23:27

    Trochu jsem si to prizpusobil co jsem nasel doma - dal jsem tam mekky tvaroh, misto skorice kokos a cokoladu, ted se to pece tak se na tesim.

  • Katka D. | 8. 12. 2006 16:23

    Velice chutné, rychlé, jednoduché. Vřele doporučuji!

  • KackaT | 21. 10. 2006 12:48

    ...me se to testo taky pekne rozpadlo. Asi se nekde stala chybicka :-) Uvidime jestli se to bude dat jist. Asi to vysypu do misky a budem lzickovat, pandz to voni nadherne.

  • hana tomešová | 18. 1. 2006 18:08

    štrůdl se už peče ale nevím co se stalo s tím těstem, protože se mi lámalo.. co stím?

  • Tortilla | 1. 11. 2005 21:57

    To sa tam fakt dáva pomazánkové maslo? Nemysleli ste margarín???

  • Sisi | 19. 9. 2005 13:44

    Opravdu jednoduchý,chutný závin.Dávám 1.

  • Johanka K | 31. 8. 2005 14:10

    Ahoj, Tomáši...skús to piecť v dobre vyhriatej trúbe...asi okolo 200´C...A uvidíš, keď po chvíli otovríš trúbu, ako si na tom...pridáš, alebo uberieš. Je to takmer vždy individuálne - podľa trúby. Teplota, ktorá sa uvádza v receptoch je skor orientačná záležitosť.Chce to vyskúšať si svoju trúbu,ako peči... Či je múčnik, alebo štrúdľa upečená, zistíš tak, že do koláča pichneš drevenou špajdľou(špejlí) = ak sa na ňu neprilepí cesto, alebo náplň, máš hotovo...:)

  • Tomás B. | 8. 7. 2005 21:27

    Jsem chlap,jak mám udelat strudl. Kdyz nenapísete nakolik stupnu to péct :o( Tomás

  • aneta | 1. 7. 2005 17:41

    tento recept je jednoduchy a vynikajici, misto pomazankoveho masla jsem pridala mekky tvaroh a trochu mleka. Doporucuji vyzkouset. yum.

  • Rendy | 16. 6. 2005 01:11

    super, krásně se zpracuje těsto. momentálně jsem též v zahraničí a pom. máslu opravdu odpovídá cream cheese - resp. je to to samé :)

  • Lucie | 11. 2. 2005 20:10

    Výborný, jednoduchý štrůdl. Ještě sem jablíčka trochu posypala kokosem, dává to takovou zajímavou chuť. Všichni si moc pochutnali.

  • HANKA | 20. 11. 2004 21:04

    Můžu říct že dobrý,nezbylo na druhý den ani drobeček.

  • Alice | 9. 11. 2004 21:14

    Také zařadím do oblíbených receptů, moc mě překvapil

  • Petra | 8. 11. 2004 14:49

    Jedná se opravdu o velice dobrý štrůdl. Příprava je jednoduchá a výsledek skvělý. Všem moc chutnal. Určitě tento recept zařadím mezi své oblíbené.

  • kata | 4. 11. 2004 19:13

    Tento strudl je opravdu moc dobry a navic jednoduchy.Ziji momentalne v zahranici,kde pomazankove maslo neznaji,takze jsem pouzila neochuceny kremovy syr a vysledek byl super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Pomazánkové máslo Rozinky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Indiánky

Indiánky

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

128
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
47
Bábovkový dort
Bábovkový dort
39
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
38
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
32
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Nenápadný, ale dojemný detail na krku princezny Kate: Iniciály dětí má stále u sebe!

Nenápadný, ale dojemný detail na krku princezny Kate: Iniciály dětí má stále u sebe!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný tvarohový dort
Jablečný tvarohový dort
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact