Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí a rozinkami a zavineme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme.
Byla jsem mile prekvapena vysledkem. Pekla jsem 30 minut na 160 a dopekla 6 minut na 180 pro barvu.
Protoze testo neni sladke, je mozno jej naplnit i masovou naplni.
Dekuji.
Ahojky všem. Dejte míssto pomazánkového másla heru a nebo jiný stužený tuk a to pak je mnohem chutnější :-\
liba halova
|11. 4. 2010 15:23
nevim kam to mam napsat,tak to zkusim alespon sem,velmi dobre je dat misto rozinek take susene svestky namocene do rumu.pri peceni zmeknou a je to namka.
marie kostivalova
|7. 4. 2008 13:36
cau tady marena z budejovic,moc holky dekuju za tenhle recept je to spica.Na tehle strance je poznat ze varime ze srdicka
Markéta
|10. 3. 2008 07:41
S těstem se pracovalo výborně, ale chuťově o ničem Nechutnalo to z rodiny nikomu, ani návštěvě.
lenka
|27. 10. 2007 17:09
já bych se chtěla zeptat,jak dlouho se peče štrůdl a na kolik stupňů. děkuji
Lucinka :o) K.
|21. 8. 2007 14:10
Ze začátku jsem se hrozně moc bála, protože mi je teprve 15 a s pečením moc zkušenosti nemám :-) Přeci jenom jsem se do něj pustila a tatinek s bratránkem mě pochválili, protože se vážně hrozně moc povedl. Vynikající.
Mira
|21. 3. 2007 23:27
Trochu jsem si to prizpusobil co jsem nasel doma - dal jsem tam mekky tvaroh, misto skorice kokos a cokoladu, ted se to pece tak se na tesim.
Katka D.
|8. 12. 2006 16:23
Velice chutné, rychlé, jednoduché. Vřele doporučuji!
KackaT
|21. 10. 2006 12:48
...me se to testo taky pekne rozpadlo. Asi se nekde stala chybicka :-) Uvidime jestli se to bude dat jist. Asi to vysypu do misky a budem lzickovat, pandz to voni nadherne.
hana tomešová
|18. 1. 2006 18:08
štrůdl se už peče ale nevím co se stalo s tím těstem, protože se mi lámalo.. co stím?
Tortilla
|1. 11. 2005 21:57
To sa tam fakt dáva pomazánkové maslo? Nemysleli ste margarín???
Sisi
|19. 9. 2005 13:44
Opravdu jednoduchý,chutný závin.Dávám 1.
Johanka K
|31. 8. 2005 14:10
Ahoj, Tomáši...skús to piecť v dobre vyhriatej trúbe...asi okolo 200´C...A uvidíš, keď po chvíli otovríš trúbu, ako si na tom...pridáš, alebo uberieš. Je to takmer vždy individuálne - podľa trúby. Teplota, ktorá sa uvádza v receptoch je skor orientačná záležitosť.Chce to vyskúšať si svoju trúbu,ako peči... Či je múčnik, alebo štrúdľa upečená, zistíš tak, že do koláča pichneš drevenou špajdľou(špejlí) = ak sa na ňu neprilepí cesto, alebo náplň, máš hotovo...
Tomás B.
|8. 7. 2005 21:27
Jsem chlap,jak mám udelat strudl. Kdyz nenapísete nakolik stupnu to péct :o( Tomás
aneta
|1. 7. 2005 17:41
tento recept je jednoduchy a vynikajici, misto pomazankoveho masla jsem pridala mekky tvaroh a trochu mleka. Doporucuji vyzkouset. yum.
Rendy
|16. 6. 2005 01:11
super, krásně se zpracuje těsto. momentálně jsem též v zahraničí a pom. máslu opravdu odpovídá cream cheese - resp. je to to samé
Lucie
|11. 2. 2005 20:10
Výborný, jednoduchý štrůdl. Ještě sem jablíčka trochu posypala kokosem, dává to takovou zajímavou chuť. Všichni si moc pochutnali.
HANKA
|20. 11. 2004 21:04
Můžu říct že dobrý,nezbylo na druhý den ani drobeček.
Alice
|9. 11. 2004 21:14
Také zařadím do oblíbených receptů, moc mě překvapil
Petra
|8. 11. 2004 14:49
Jedná se opravdu o velice dobrý štrůdl. Příprava je jednoduchá a výsledek skvělý. Všem moc chutnal. Určitě tento recept zařadím mezi své oblíbené.
kata
|4. 11. 2004 19:13
Tento strudl je opravdu moc dobry a navic jednoduchy.Ziji momentalne v zahranici,kde pomazankove maslo neznaji,takze jsem pouzila neochuceny kremovy syr a vysledek byl super.